OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Jægernes plastforurening i TV-avisen

Offentliggjort den: 16. juni 2018

TV-avisen kunne fredag aften i udsendelsen 18.30 fortælle om jægernes efterladte plast i naturen fra haglpatroner. Se indslaget længere nede i historien.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard

Rundt omkring på de danske strande kan man desværre finde afskudte haglpatroner og haglskåle, som stammer fra strand- og havjagten.

Se indslaget her

Danmarks Jægerforbund og Danmarks Våbenhandlerforening truffet principbeslutning om, at jagten ikke skal efterlade sig plastaffald i naturen.

Læs mere her: Slut med haglskåle i plast    

Og her: Leder: Svanesang for en forældet patron    

Minister på vej med plasthandlingsplan
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) anerkender Danmarks Jægerforbunds vilje til at gøre noget ved problemet med plastik - præcis som Danmark tidligere er gået forrest i at få udfaset miljøskadelige blypatroner.

- Jeg barsler med en plasthandlingsplan her efter sommeren, hvor det her også kommer til at indgå, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Du kan læse hele artiklen her: Danske strande flyder med plastik fra jagtpatroner