OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Hvem laver Danmarks bedste vildtprodukt?

Samtidigt med at årets vildtret skal kåres i starten af november 2018, skal Danmarks bedste vildtprodukt også findes.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund

Lørdag den 3. og søndag den 4. november bliver der masser af jagt på Als. Der afholdes finalen nemlig i Årets vildtret 2018, og sammen med det afholdes der et hav af jagtlige aktiviteter for hele familien.

Som de foregående år er en del af arrangementet også, at Årets vildtprodukt 2018 skal kåres. Produktprisen For Vildt skal udbrede kendskabet til vildt som mangfoldig fødevare med mange forskellige tilberedningsmuligheder. Der sættes fokus på udnyttelse af så meget som muligt af hele dyret. Det er nemt at sælge fasanbryster, men skrog, lår og indmad kan også udnyttes i velsmagende postejer, pølser, supper eller fonder.

Produktprisen For Vildt omfatter pålægs- og røgvarer
samt halvfabrikata og færdigretter,

Arrangørerne byder alle produkter - også de lidt skæve - velkomne. I 2017 deltog fx Fælleskøkkenet på Lolland, som fremstiller mad til 2.500 borgere, med en vildtragout på lokalt dådyrkød. Blot for at give eksempler på bredden i produktprisen.

I 2016 vandt slagter Friis i Nakskov prisen for en delikat rillette fremstillet på gråand. Og i 2017 vandt Klosterhedens Vildt med et røget fasanbryst.

Ønsker du at deltage i konkurrencen - eller ved du lige, hvem der skal - så kan produkterne indsendes fra den 15. oktober og en uge frem. Læs meget mere om det praktiske her.