Euforiserende stoffer kan betyde farvel til jagttegnet

Er du glad for dit jagttegn, så hold fingrene væk fra euforiserende stoffer. Også selvom det "bare er lidt hash". Sådan er meldingen fra politiet.

Skrevet af: Danmarks Jægerforbund, 07. februar 2018
Foto af: Rigspolitiet, pressefoto

Selv en lille joint, kan give store problemer, hvis du er glad for dit jagttegn. For tager politiet dig, mens du for eksempel er påvirket af eller i besiddelse af euforiserende stoffer, så kan det betyde, at du ikke kan komme på jagt i en årrække frem.

Også selvom det "bare er lidt hash"...

Jægerforbundet bliver i stigende grad kontaktet af frustrerede jægere, som har mistet jagttegnet på grund af deres omgang med euforiserende stoffer. Politiet nægter nemlig ofte at give samtykke til jagttegn, hvis jægeren tages med narkotika, og dette gælder altså også, selvom der ”bare” er tale om nogle få gram hash.

Du kan læse meget mere om, hvordan politiet håndterer samtykke til jagttegn her.

Opdateret 8. februar kl. 8:36: En del har spurgt til alkohol og hash. Forskellen på alkohol og hash er, at alkohol er lovligt, mens besiddelse og brug af hash er en overtrædelse af narkotikalovgivningen. Nægtelse af samtykke til jagttegn er således ikke et spørgsmål om at man bliver taget med narkotika i blodet, men alene at man er i besiddelse af det.