OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Chokerende afgørelse i Rebild Kommune

13 byrådsmedlemmer mod 12 har stemt for en ny lokalplan, der efterlader jægerne i Rebild Kommune uden en skydebane. Lokalt medlem af Danmarks Jægerforbunds hovedbestyrelse er chokeret.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard, Danmarks Jægerforbund

De godt 1.300 jægere i Rebild Kommune skal ikke længere have en flugtskydningsbane. Det har et flertal i kommunalbestyrelsen besluttet. Afgørelsen chokerer Leif Bach, der er Nordjyllands repræsentant i Danmarks Jægerforbunds hovedbestyrelse.

-  Jeg er rystet over, at man i Rebild Kommune har besluttet af fratage kommunens jægere det eneste sted, hvor de har mulighed for at dyrke deres interesse. Ikke nok med at hele sagsforløbet lugter langt væk af, at man bare vil have lukket skydebanen på Banesvinget for enhver pris, og derfor har givet jægerne og foreningen bag skydebanen en unfair sagsbehandling, man har også besluttet at opsige lejekontrakten med Støvring, Suldrup og Veggerbys Flugtskydningsforening (SSV) uden at have fundet en alternativ placering. Ganske enkelt totalt uacceptabelt, siger Leif Bach.

Hvor mange støtter Tommy Degn?

Nordjyske Stiftstidende bringer i dagens avis en artikel om byrådets beslutning om at lukke skydebanen. I artiklen citeres byrådsmedlem Tommy Degn fra Dansk Folkeparti for at have udtalt følgende:

- Vi er helt klar over, at det her betyder ingen skydebane i Rebild Kommune, for vi mener nemlig ikke, at nogen skal belemres med den støjgene.

Til det siger Leif Bach:

- Hvis Tommy Degn er citeret korrekt, ja, så mangler jeg ganske enkelt ord. Vil det sige, at kommunens godt 1.300 jægere for fremtiden ikke skal have noget sted at træne deres skydefærdigheder? Hvem skal der heller ikke være plads til i Rebild Kommune? Hvilke andre borgergrupper er uønskede? spørger Leif Bach, som stiller følgende spørgsmål?:

-  Er de andre byrådspolitikere i Rebild Kommune, som stemte for lukningen af skydebanen, enige i Tommy Degns udtalelse? At jægere ikke er ønsket i Rebild Kommune. For det er nemlig helt afgørende for sikker og etisk forsvarlig jagt, at jægere – nye som garvede – har mulighed for at træne og vedligeholde deres skydefærdigheder.

Jægerforbundet går ind i sagen

Byrådets beslutning om at fratage kommunens jægere deres eneste skydebane bliver nu en sag for Danmarks Jægerforbund.

- Vi kommer i Danmarks Jægerforbund til at se nærmere på den her sag. Som enkeltsag er den dybt foruroligende, men den rejser jo også et mere generelt spørgsmål, nemlig – kan et snævert politisk flertal i en kommune beslutte, at der ikke længere skal være plads til en bestemt borgergruppe?

- Hvad med de mennesker som kører motocross eller gokart. Flyver med modelfly, spiller fodbold på oplyste baner ud på aftenen, kører mountainbike i skovene, står på vandski eller har hønsehold i haven? Hvad med de støjende motorcykler i sommerhalvåret, eller de støjende unge mennesker i parker og på strandene? Hvad med trampoliner i villahaver eller musik ud af vinduerne? Åh Gud, og hvad med gyllen på markerne? Kan vi slippe for den også?

- Spørgsmålet her er jo, om vi som borgere i det her land er blevet så intolerante, at vi ikke længere vil acceptere, at vi alle skal have lov til at være her, siger Leif Bach, som sammen med Danmarks Jægerforbund vil følge sagen i Rebild Kommune tæt.