OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

6. december: Sikre haner

Bag dagens låge finder du et våbenspørgsmål. Væk er spor, ekskrementer og dyrerester, men der er stadig en hane.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund
Foto: Verner Frandsen, som også har lavet spørgsmålet

Nissefars sokker er gamle og hullede. Nissemor brokker sig over dem, men hvad gør det, at de er gamle, hvis de virker, siger Nissefar.

Og det har han jo ret i. Nissefar har sikkert ingen hanebøsse, men de har det også med at være gamle. Og dagens julekalenderquiz handler om hanebøsser, men først skal vi have svaret på gårdagens spørgsmål om den mystiske ejermand til de lange fødder:

Ejermanden er et rådyr med såkaldte snabelsko. Af en ukendt årsag udvikler nogle rådyr disse, fordi klovene ikke slides normalt.

Og så til dagens spørgsmål. Som altid skal du også kigge på billedet i toppen af artiklen, før du svarer i formularen herunder:

Hvilken sikring er der på en hanebøsse?

Vær med og vind!

Hver dag i december kan du deltage i Jægerforbundets julekalenderquiz og vinde en lille lækker præmie. Vinderne får direkte besked pr. mail - så skriv den rigtigt.

I dag er præmien en lækker "nak & æd-kop" - eller kuksa, som den også kaldes.

...Og tag så et kig i bunden af denne side, hvor du kan tilmelde dig vores nyhedsbreve. Nyt fra Danmarks Jægerforbund er vores ugentlige nyhedsbrev med alt inden for jagtens verden.

Konkurrencen er slut for i dag. Se den nyeste på forsiden.