OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

22. december: Mærkværdige krageugler

Det kan være enormt virksomt med en krageugle. Men hvilke dyr har lagt "ryg" til de tre på billedet? Det er spørgsmålet i dagens julekalender, hvor du kan gætte med og vinde.

Tekst: Kenneth Sletten Christensen, Danmarks Jægerforbund
Foto: Verner Frandsen, der også har lavet spørgsmålene

En god krageugle kan være afgørende for en god kragejagt. Og nogle gange er de bedste sat lidt sammen på må og få. Hvem der har "lagt ryg" til dagens krageugler, skal du svare på, når du har læst svaret på gårsdagens spørgsmål om den lune rumpe. Ejermanden var fasan, og det kunne du gætte, hvis du opdagede fasansporet øverst ved lejet.

Og så dagens spørgsmål, der i sagens natur kræver et blik på fotoet i artiklen her:

Hvilke dyr er brugt til krageuglerne?

Vind bogen jagttegn

Bogen Jagttegn og det tilhørende digitale univers på jagtprøven.dk er skabt til at få de bedste jægere ud af jagttegnsaspiranterne.

Men faktisk kan bogen meget mere: Det er nemlig også et opslagsværk for den erfarne jæger.

I dag får en heldig vinder bogen, men alle kan i en begrænset periode læse e-bogen på nettet gratis lige her.

Vær med og vind!

Hver dag i december kan du deltage i Jægerforbundets julekalenderquiz og vinde en lille lækker præmie. Vinderne får direkte besked pr. mail - så skriv den rigtigt.

I dag er præmien en lækker "nak & æd-kop" - eller kuksa, som den også kaldes.

...Og tag så et kig i bunden af denne side, hvor du kan tilmelde dig vores nyhedsbreve. Nyt fra Danmarks Jægerforbund er vores ugentlige nyhedsbrev med alt inden for jagtens verden.

Konkurrencen er slut.