OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 14. september 2017

Succes med stort Bliv NaturligVis arrangement

Seks Bliv Naturligvis formidlere satte Østervangsskolen i Randers stævne på Justesens plæne, som dannede rammerne om et succesfuldt fiske- og jagtarrangement for 60 fjerdeklasses elever og deres lærere.

Tekst: Henrik Qvortrup Thygesen og Kenneth Sletten Christensen
Foto: Therese Andersen

Der var smurt tandsmil på alle 60 børn igennem hele dagen, da seks frivillige Bliv NaturligVis formidlere tog fjerde årgang fra Østervangsskolen i Randers med ud til en god gang natur.

Morten Nielsen, frivillig i bliv NaturligVis, stod for den overordnede planlægning og koordinering med skolen. Rammen han valgte var en fed camp med forskellig naturværksteder:

  • Thomas Ditlev stod for fortælling om buejagt og bueskydning.
  • Helle Hedensted leverede fortællinger om jagt generelt, hundearbejde og aktiviteter med knogler, gevirer og skind.
  • Gitte Ramskov og Christian Godsk instruerede i flåning og partering af vildt og varetog samtidig bålmadscampen, hvor vildtet blev tilberedt og fortæret.
  • Peter Fosgerau flankerede arrangementet som altmuligmand samtidig med, at han krydrede arrangementet med sublimt hundearbejde.
  • Morten stod selv for et fiskeværksted ved Gudenåen.

De fremmødte børn fik naturoplevelser på alle sanserne, og det gav 60 meget glade børn.

Bliv NaturligVis: Læring og oplevelser

Eleverne og lærerne havde inden arrangementet arbejdet med Bliv NaturligVis' hjemmeside, hvor de havde fundet introduktion til både jagt og lystfiskeri.

Det betød, at alle mand ankom topmotiverede - klar til endeligt at få fingrene i naturen. Børn og voksne fik en hurtig fælles briefing, blev delt op i hold og roterede over dagen på de forskellige værksteder. Vejrguderne havde besluttet, at den skulle stå på regn – som i rigtigt meget regn! Men til trods for de ugunstige vejrforhold formåede Bliv NaturligVis-formidlerne at holde gejsten højt hos både børn og voksne.

Alle elever havde en festdag og fik oplevelser, de færreste havde forudgående erfaringer med. Elevernes nysgerrighed og velviljen til at deltage i alle aktiviteter var langt udover lærernes forhåbninger, og lærerne roste alle formidlernes engagement og dagens spændende indhold for den store succes.

Succesen har betydet, at Østervangsskolen allerede er gået igang med forberedelserne til næste møde mellem deres elever og Bliv NaturligVis' frivillige formidlere.

Kunne du tænke dig at blive frivillig formidler, eller kender du måske en skole, som kunne nyde godt af et møde med Bliv NaturligVis, så slå et smut forbi deres hjemmeside

På hjemmesiden finder du både en tilmeldingsformular, hvis du vil være frivillig, et kort over alle landets frivillige og gratis undervisningsmateriale.