OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 21. august 2017

Nye kuverter til kronvildt vidensindsamling

På baggrund af tilbagemeldinger fra jægere, der har bidraget med kæber til kæbeindsamlingen, er det nu blevet endnu lettere – og billigere – at bidrage til den igangværende vidensindsamling.

Tekst: Niels Søndergaard, Jagtfaglig chef, Danmarks Jægerforbund
Foto: Kenneth Sletten Christensen og Jette Martinussen

En del af tilbagemeldingerne fra den første sæson af kæbeindsamlingen er gået på, hvordan vi kan gøre indsamlingen nemmere og mere smidig. På baggrund af den tilbagemelding, kan du nu rekvirere kuverter, med påtrykte spørgsmål, der sikrer, at de nødvendige oplysninger kommer med.

Derudover kan du nu nøjes med at indsende de to store fortænder med tandrødder, der er nødvendige for aldersbestemmelsen. Billederne herunder viser, hvordan du gør. Tiltaget vil sænke portoprisen samt lette din arbejdsgang med at klargøre kæben til indsendelse. Det vil dog fortsat være muligt at indsende hele underkæber.

Du kan rekvirere kuverterne ved at skrive til post@jaegerne.dk. I emnefeltet skriver du ”kuverter til kronvildt vidensindsamling” og i selve mailen skal du skrive dit navn og din adresse, samt hvor mange kuverter, du ønsker.

I jagtsæsonen 2016/17 blev der indsamlet 234 kæber, hvoraf de 215 kunne aldersbestemmes via tandsnit. Resultaterne herfra vil blive delvist formidlet i hjortevildtoversigten i septembernummeret af Jæger. En fuldstændig afrapportering kommer i en DJ-fagrapport i løbet af 2017.