OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 19. oktober 2017

Kom med på en gratis nyjægerjagt

I år er der skabt 1000 pladser på nyjægerjagter, og de er fordelt over 51 jagter. Det er flere end de foregående år, og derfor er forhåbningen, at endnu flere nyjægere vil deltage.

Tekst: Christian Lang Jensen, Danmarks Jægerforbund

At komme godt fra start som nyjæger er afgørende, og derfor arrangerer Naturstyrelsen 51 jagter for nyjægere i statens skove. På disse jagter guides nyjægerne af erfarne jægere fra Naturstyrelsen, som hjælper dem godt på vej i henseende til jagtens forløb og jagtetik.

- Jagt giver enestående oplevelser i naturen, og det giver god mening at bruge statens arealer til at hjælpe nye jægere med at komme godt fra start. Efterspørgslen på nyjægerjagterne er stigende, og derfor har Naturstyrelsen i år oprettet endnu flere pladser på jagterne, pointerer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en artikel bragt på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.

Information om jagterne

Jagterne bliver afviklet fra slutningen af oktober og frem til midten af januar 2018. Det er et krav, at man har bestået haglskydeprøven inden for de seneste 18 måneder - alle jagterne er hagljagter.

I forbindelse med jagterne bliver der ydermere gjort en del ud af at udvise hensyn over for skovens øvrige gæster, da det er centralt i forhold til jagtens omdømme i samfundet.

Tilmeldingen foregår ved, at man tilmelder sig på Mit Jagttegn, efter man har modtaget en officiel indbydelse via E-boks. Her kan man se, hvor der er ledige pladser, så man kan komme afsted på en spændende jagt, hvor gode oplevelser står i kø. Der vil ifølge styrelsen blive udbudt jagter over hele landet.

Ifølge formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, er det en oplagt mulighed for at få sig noget jagtlig erfaring.

- Det er et yderst positivt tiltag fra ministeren, da det kan være en stor udfordring for nyjægere at komme på jagt. Det er vigtigt, at de nye jægere får nogle gode oplevelser i begyndelsen, så de kan blive fastholdt i deres interesse. Derfor håber jeg personligt på, at mange vil benytte sig af dette gode tilbud, så en god indføring i jagten sikres.