OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 25. september 2017

Jægerformand tager skarp afstand fra ulovlig fældefangst

Dansk Ornitologisk Forening skriver i dag på sin hjemmeside, at politiet har sigtet skytten på Svenstrup Gods i Køge Kommune for groft brud på jagt- og vildtforvaltningsloven ved at opsætte og bruge en ulovlig høgefælde med levende lokkefugle i forbindelse med fasanudsætning. DJ-formand tager skarp afstand til ulovlighederne.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard
Foto: Knud Flensted/DOF

Hvis virkeligheden er, som Dansk Ornitologisk Forening (DOF) skriver i sin pressemeddelelse på sin hjemmeside, så er sagen aldeles alvorlig, siger Claus Lind Christensen, der er formand for Danmarks Jægerforbund.

- Jeg håber virkelig, at både ejeren af godset, skytten og alle der eventuelt kendte til de her ulovligheder, har meget røde ører. Det er glædeligt, at DOF har medlemmer, som indberetter ulovligheder til politiet, når de støder på dem. Men jeg ville have ønsket, at ulovlighederne aldrig havde fundet sted, og at de i det mindste var blevet indberettet af jægere, siger en tydeligt vred jægerformand.

Sagen om den ulovlige fældefangst på Svenstrup Gods kommer lige i kølvandet på sagen om den udlagte gift i Store Vildmose og sagen om de forgiftede og døde glenter ved Silkeborg.

Indicierne peger på jægere
I de sidste to sager er gerningsmændene endnu ikke fundet, og det er derfor ikke sikkert, at det er jægere, der står bag, men indicierne er ikke til at ignorere, mener Claus Lind Christensen.

- Jeg må ærligt indrømme, at den seneste tids sager har rystet mig. Også selvom skyldsspørgsmålet endnu ikke er på plads i alle sager. Bare det at nogle mennesker mener i deres gode ret til at blæse på dansk lovgivning og opføre sig ude i naturen, som de nu engang lyster. De her sager er dybt skadelige for jagtens og jægernes anseelse i befolkningen – uanset hvem, der står bag. Det er jagtskadelig virksomhed – ganske enkelt, understreger jægerformanden.

Jægerforbund vil kigge indad
Han vil på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om, hvad Danmarks Jægerforbund eventuelt kan gøre for at forhindre de her ulovligheder i fremtiden, men noget skal ske, siger formanden:

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at 99 procent af de danske jægere er ansvarsfulde og lovlydige borgere, som elsker at komme ud i naturen og engang imellem bringe noget sundt vildtkød med hjem til deres familier. Men hvis det viser sig, at vi har problemer med den sidste én procent, som ødelægger det for alle vi andre, ja, så må selvfølgelig se på, hvad vi som forbund kan gøre ved det, siger Claus Lind Christensen.

Du kan læse DOF’s historie her

Og her kan du læse om reglerne for lovlig fældefangst