Kokkekonkurrence om Årets Vildtret på Søholt Gods
VILDTMAD HITTER: Danskerne efterspørger som aldrig før kød fra dyr, der har haft et anstændigt liv. Måske er det også derfor, der aldrig har været så mange danskere, som tager jagttegn. I weekenden dyster seks af landets dygtigste kokke om at lave Årets Vildtret på Søholt Gods på Lolland.
Danmark er et land med store vildtbestande. Rundt omkring os i naturen hopper, løber og flyver noget af det lækreste kød med kraftige smage og dybe nuancer. Oftest er det jægerne og deres familier, der kender til det eksklusive kød, men det skal der laves om på.
Derfor arrangerer foreningen Bæredygtig Jagt konkurrencen Årets Vildtret, hvor seks af landets dygtigste kokke skal konkurrere om at kreere de bedste retter med vildt fra den danske natur. Formålet er at sprede kendskabet til vildt som en sund og bæredygtig spise.
Kokkekonkurrencen afholdes på Søholt Gods på Falster – og alle er velkomne. Dørene til de smukke avlsbygninger bliver slået op til en vild søndag med masser af indendørs og udendørs aktiviteter for madglade voksne og børn. Der er fri entré på dagen.
Jægere og naturformidler holder workshop om Sydhavsøernes vildt, og der er naturligvis smagsprøver. Der er jagthornsblæsning, snobrødsbagning, udskæring af roelygter og andet sjov. Og så kan gæsterne deltage i en lodtrækning, hvor man kan vinde retterne, som de seks stjernekokke har tilberedt.
Program:
10:00: Søholt Gods slår dørene op for Årets Vildtret 2016. Jagthornsblæsning og åbningstale og
overdommer Helle Brønnum Carlsen sætter rammerne
10:15: Første kok går i gang
11:30: Sidste kok går i gang
12:00: Foredrag i jagtstuen (gratis)
12:00: ”agten i Kunsten” v/ herregårdshistoriker Jesper Munk Andersen
12:45: ”Jagtselskaber på Lolland” - interview med kogekone Kirsten Keis
13:30: ”Jagtens betydning i det moderne samfund” v/ formand for Danmarks Jægerforbund Guldborgsund
Christian Clausen
14:15: Første kok afleverer sin ret
15:30: Sidste kok afleverer sin ret
15:45: Danmarks bedste vildtkok kåres og der er præmieoverrækkelse
Årets Vildtret 2016 afholdes:
Søndag den 6. november kl. 10-16
Søholt Gods, Søholtvej 51, 4930 Maribo
Kokke der deltager i konkurrencen:
Mark Veber Bak Hansen, Guldrummet (Aarhus Central Food Marked)
Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette
Habbi Khaliqdad, Borupgaard Comwell
Kasper Correll Larsen, Uformel
Martin Bjørn Nielsen, Gastronomisk Innovation
Adrian Norwood, Odd Fellow