OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 01. november 2016

Kokkekonkurrence om Årets Vildtret på Søholt Gods

VILDTMAD HITTER: Danskerne efterspørger som aldrig før kød fra dyr, der har haft et anstændigt liv. Måske er det også derfor, der aldrig har været så mange danskere, som tager jagttegn. I weekenden dyster seks af landets dygtigste kokke om at lave Årets Vildtret på Søholt Gods på Lolland.

Tekst: Torsten Lind Søndergaard, Danmarks Jægerforbund

Danmark er et land med store vildtbestande. Rundt omkring os i naturen hopper, løber og flyver noget af det lækreste kød med kraftige smage og dybe nuancer. Oftest er det jægerne og deres familier, der kender til det eksklusive kød, men det skal der laves om på.

Derfor arrangerer foreningen Bæredygtig Jagt konkurrencen Årets Vildtret, hvor seks af landets dygtigste kokke skal konkurrere om at kreere de bedste retter med vildt fra den danske natur. Formålet er at sprede kendskabet til vildt som en sund og bæredygtig spise.

Kokkekonkurrencen afholdes på Søholt Gods på Falster – og alle er velkomne. Dørene til de smukke avlsbygninger bliver slået op til en vild søndag med masser af indendørs og udendørs aktiviteter for madglade voksne og børn. Der er fri entré på dagen.

 Jægere og naturformidler holder workshop om Sydhavsøernes vildt, og der er naturligvis smagsprøver. Der er jagthornsblæsning, snobrødsbagning, udskæring af roelygter og andet sjov. Og så kan gæsterne deltage i en lodtrækning, hvor man kan vinde retterne, som de seks stjernekokke har tilberedt.

 

Program:

10:00: Søholt Gods slår dørene op for Årets Vildtret 2016.  Jagthornsblæsning og åbningstale og

             overdommer Helle Brønnum Carlsen sætter rammerne

10:15: Første kok går i gang

11:30: Sidste kok går i gang

12:00: Foredrag i jagtstuen (gratis)

12:00: ”agten i Kunsten” v/ herregårdshistoriker Jesper Munk Andersen

12:45: ”Jagtselskaber på Lolland” - interview med kogekone Kirsten Keis

13:30: ”Jagtens betydning i det moderne samfund” v/ formand for Danmarks Jægerforbund Guldborgsund              

             Christian Clausen

14:15: Første kok afleverer sin ret

15:30: Sidste kok afleverer sin ret

15:45: Danmarks bedste vildtkok kåres og der er præmieoverrækkelse

 

Årets Vildtret 2016 afholdes:

Søndag den 6. november kl. 10-16

Søholt Gods, Søholtvej 51, 4930 Maribo

 

Kokke der deltager i konkurrencen:

Mark Veber Bak Hansen, Guldrummet (Aarhus Central Food Marked)

Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette

Habbi Khaliqdad, Borupgaard Comwell

Kasper Correll Larsen, Uformel

Martin Bjørn Nielsen, Gastronomisk Innovation

Adrian Norwood, Odd Fellow