OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. maj 2016

Katte i naturen

Hjælp med at kortlægge forekomst af katte i naturen. Bukkejagten giver anledning til, at mange jægere bruger meget tid i naturen, og der er dermed en oplagt mulighed for at få registeret omfanget af tamkatte i naturen.

Danmarks Jægerforund vil derfor opfordre alle danske jægere til at registrere de katte, som I observerer i naturen i den kommende tid.

Observationerne skal registreres via Naturbasen, der er en app til smartphones. Se mere her: http://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?MessageID=1314232&ForumID=50

Sådan gør du

Du skal have adgang til en smartphone, hvorefter du gør sådan:

  1. Register dig på Fugle og nn<atur: http://www.fugleognatur.dk/add_user.aspx
  2. Download appen til din smartphone via App store eller: https://itunes.apple.com/dk/app/naturbasen/id531282316?mt=8&ign-mpt=uo%3D4
  3. Indberet din registrering - søg efter Tamkat og Registrer.

Danmarks Jægerforbund vil i samarbejde med Fugle og Natur udtrække observationerne, så vi får et overblik over omfanget af katte i den danske natur.

Samtidig vil vi også gerne slå et slag for, at jægere også hjælper med at registrere observationer af planter og dyr i den danske natur.

Spørgsmål kan rettes til Niels Søndergaard, jagtfaglig chef hos Danmarks Jægerforbund på tlf. 21 94 59 90.