OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 31. maj 2016

Ændret anbefaling om brug af stålhagl i skoven

Nye toner fra Dansk Skovforening og Danske Træindustrier betyder en ændring i deres generelle anbefaling imod stålhagl i skoven. I stedet er det nu kun skovejere med løvskov, der har finérpotentiale, som bliver anbefalet at holde sig til skovhagl.

Tekst: Redaktionen

Dansk Skovforening og Danske Træindustrier har besluttet, at man ikke længere opretholder den generelle anbefaling til at anvende særlige hagl i skov.

Årsagen er, at træindustrien i dag er mindre sårbare over for råtræ med stålhagl. Vurderingen er, at kun finérindustrien vil afvise at modtage råtræ fra skovområder, hvor stålhagl har været anvendt.


Den ændrede anbefaling følger i kølvandet på en rapport fra Københavns Universitet, som du kan læse her.


De to organisationer anbefaler skovejere med løvtræsbevoksninger, som med tiden vil kunne egne sig til finér, til fortsat at kræve særlige skovhagl anvendt eller at undgå jagt med haglgevær i disse bevoksninger.

I øjeblikket er der ikke færre end 11 forskellige patroner med skovhagl på markedet.

Læs pressemeddelelsen fra Dansk Skovforening her.