OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Kortere jagttid på kortnæbbet gås

Miljø- og Fødevareministeren har nu nikket til Vildtforvaltningsrådets anbefaling om midlertidigt at suspendere januarjagten på kortnæbbet gås og sendt forslaget i fire ugers høring. Januarjagten blev indført sidste år, sideløbende med en adaptiv forvaltningsplan for den kortnæbbet gås, der skal sikre, at bestanden holdes på cirka 60.000 individer.

Det har været forventet, siden et enigt Vildtforvaltningsråd anbefalede Miljø- og Fødevareministeren, Eva Kjer Hansen (v), midlertidigt at stoppe januarjagten på kortnæbbet gås. Og i dag sendte hun så en ny jagttidsbekendtgørelse til høring, der netop indeholder et stop for jagten på arten i januar måned.

Det meddeler Naturstyrelsen i dag på deres hjemmeside.

Ændringen er sendt i høring, fordi at bestanden nu er nået ned omkring de ønskede 60.000 individer. Når bestanden igen et niveau, der kan bære et øget jagttryk, vil januarjagten atter blive åbnet.

Ønsket om at holde bestanden på et stabilt niveau omkring de 60.000 blev iværksat af en international forvaltningsplan fra 2012. I de forgangne år har arten oplevet en eksplosiv vækst, der har medført store markskader, samt skader på den sårbare fauna på Svalbard. Her medførte den adaptive forvaltningsplan, at der sidste år blev åbnet for jagten i januar.

Når høringsperioden er ovre, skal ministeren endeligt godkende den reviderede jagttidsbekendtgørelse.