OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 09. september 2019

Kredsmesterskab Jagtbue

Tekst: Jørgen Haller
Foto: Jørgen Haller

Den 11. august samledes buejægere fra det meste af Nordjylland til en dyst med bue og pil. Nærmere bestemt kredsmesterskab i jagtbue under Danmarks Jægerforbund.

Raabjerg Aalbæk jagtforening havde med hjælp fra Hjallerup Jagtforening fået opgaven med afholdelse af kredsmesterskab. Ikke færre end 43 skytter mødte ind til morgenmad og parole i et noget blandet vejr, og med udsigt til ’strålende’ vejr i løbet af dagen. Mesterskabet blev afholdt på en kuperet bane, hvor fokus er på jagtrelevant udfordrende skydning. Længste mål stod lige under 40 m væk og nogle mål var helt inde på under 5 meter. Buejægerne skyder under jagt ikke på så lange afstande, men udfordrer gerne hinanden til 3D-stævner.

Gordon Qvist fra Aalbæk Aalbæk Jagtforening forklarende alt om ruten og sikkerhed. Turen rundt kunne godt tage over 2 timer. Snart var alle skytter fordelt på posterne i skoven så skydningen kunne begynde på aftalt klokkeslæt.

Ret hurtigt efter der var blæst skydning begynd blev det strålende vejr – meget strålende, og regnen fortsatte under hele skydningen. Ikke noget der kunne ødelægge det gode humør, men mange skytter var nok glade for den genialt anbragte ’kaffevogn’ hvor der kunne tankes varm kaffe og kage midtvejs under skydningen.

Efter ca. 4 timer var alle patruljer i mål, temmelig våde og trætte. Til lejligheden havde jagtforeningen hyret en pølsevogn, og mens Janne Heegaard og Jørgen Haller forsøgte at tyde de indkomne totalt våde skydesedler blev der spist pølser og udvekslet erfaringer om banen.

(Knælende mand: Stil studie af Mikkel Wohlert)

Der blev skudt i 3 klasser. Compound herre og -dame samt Traditionel bue.

I herre compound vandt Jens Ejby fra Sæby Jagtforening, i dame compound vandt Karin Jessen fra Støvring og Omegns Jagtforening og i klassen for traditionelle buer vandt Helge Boje.

Bagefter var der mange vindere, da der var lodtrækningspræmier på skydesedlerne. Den allermest eftertragtede præmie var en krondyrsjagt. Første skytte der blev trukket op var ….en ung mand uden jagttegn, som hellere ville have en 3D-gås. Så der måtte trækkes endnu en skytte og den umanerligt glade vinder blev den lokale Gordon Qvist, som bestemt ikke ville bytte med andet.

3d dyr : Der blev gået til stålet, kun lige plads til 4 pile i centrum.

Alt i alt god, hyggelig, udfordrende og spændende dag med en masse glade buejægere.

Overskriftbillede: Karin Jessen, Janne Heegaard og Mikkel Wohlert, min bue i forgrunden.

Med venlig hilsen

Jørgen Haller