OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Tekst: Henrik Kragh
Offentliggjort den: 02. juni 2017

Riffelprøver i Jylland

Bukkejagten er godt i gang, og mange ønsker at udvide deres jagt til også at omfatte riffeljagt. Det betyder at man må af sted til den obligatoriske riffelprøve.

Nederst i denne artikel, kan du finde oversigt med de prøver som afholdes i Jylland.

Riffelprøve - hvad skal der til?

Ja - først af alt skal der selvfølgelig en riffel til, du har muligvis erhvervet dig en riffel selv, eller du ønsker at dele en riffel med en anden jæger. Uanset hvad du vælger, skal der søges tilladelse til riflen. Ansøgningen til våbentilladelse finder du hos politi.dk.

Husk også, at lyddæmper kræver våbentilladelse!

Til en afgiftspligtig våbentilladelse skal der betales fuld afgift på 840,00 kr. Er du i forvejen i besiddelse af en anden gyldig våbentilladelse, hvortil der er betalt fuld afgift, skal der kun betales 420,00 kr.
Husk: Betaling af afgiften foretages elektronisk i forbindelse med indgivelse af ansøgningen.

Tilladelse til lyddæmper er gratis.

Læs mere

Husk at du SKAL udskrive og underskrive "Samtykkeerklæring", efterfølgende skal du indscanne og gemme den som en pdf, alternativt tager du et billede og gemmer det på din computer. Du bliver bedt om at vedhæfte erklæringen undervejs i din udfyldelse af ansøgningen. 

Læs mere

Har du brug for andre ansøgninger, kan du finde dem her: Læs mere

I denne video, kan du finde den information du har brug for, for at være klædt godt på til riffelprøven.

Nicholai fortæller Se mere her

Tilmelding til riffelprøve sker via "mitjagttegn.dk" - følg dette link: http://svana.dk/jagt/jagttegn , klik "Mit Jagttegn" - log ind med nemid, nederst til højre på siden, klikker du på "Prøver".

Her kan du se en liste over de steder du kan komme til prøve i Jylland:

OBS: Vær opmærksom på, at ledige pladser kan være borte - status på ledige pladser er 2. juni kl. 11.45, dette reguleres efterhånden som skytter tilmelder sig prøverne. Aktuel update finder du ved at gå ind på http://svana.dk/jagt/jagttegn.

Oversigt læs mere

Huskeliste til riffelprøven

Knæk og bræk