OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Tekst: Henrik Kragh
Offentliggjort den: 13. maj 2017

Har det puls? - så skyd!

Har det puls? -  så skyd!

Ja - måske en lidt barsk overskrift. Men så fik vi måske din opmærksomhed.

Danmarks Jægerforbund deltager i Naturmødet i Hirtshals i dagene 18 - 20 maj 2017. Vi findes på stand 18, og vi håber at kunne bidrage til et fantastisk Naturmøde.

I vil kunne opleve en del spændende ting i vores telt under naturmødet. Torsdag har vi opstillet "rørekasser" til børnene, og der vil være konkurrencer for såvel børn som voksne.

Nedenfor kan du læse et uddrag af de aktiviteter som vil finde sted under Naturmødet.

Børn skal mere ud i naturen!

"Bliv Naturligvis" vil ændre på det faktum, at børn i dag kommer mindre ud i naturen ved at sætte jagt og fiskeri på skoleskemaet.Projektet lanceres sammen med Naturmødets ambassadør, kokken Nikolai Kirk, og Gordon P. Henriksen. Læs mere her.

Invasive arter – en trussel mod dansk natur?

Invasive arter anses på verdensplan for en af største trusler mod biodiversitet. Er det også tilfældet i Danmark?. Læs mere her.

Hvordan styrker vi naturen i landbrugslandet?

Naturen er alvorligt trængt i vores opdyrkede land, som udgør cirka 63 procent af Danmarks samlede areal. På bare 10 år er antallet af bedrifter næsten halveret, mens det samlede antal hektar per gård modsat er fordoblet. Læs mere her.

Kan nedgangen for agerhøns og harer vendes?

Dyrelivet i landbrugslandet er trængt som aldrig før. Bestandene af harer og agerhøns er siden 1950 faldet med 90 procent. Læs mere her.

Skal vi have en udbredt bestand af vildsvin i Danmark?

Vildsvinet er efter cirka 200 års fravær genindvandret til Danmark. Sidste år blev der skudt i omegnen af 200 vildsvin, og hvis bestanden først får fat, så viser erfaringerne fra andre lande, at bestanden kan forøges ganske markant på relativt få år. Læs mere her.

Smag lækkert grillet dåvildt!

Fra naturens spisekammer: Der er gratis smagsprøver til alle, når Allan Kristensen fra Hirtshals tryller med grillet, lokalt dåvildt på Jægerforbundets stand. Gå efter duften og hold øje med tiden, for kødet bliver revet væk!

Dåvildtet breder sig, hvad nu?

Dåvildtet er historisk set gået fra at være østdansk pragtdyr til Danmarks mest almindelige storvildtart. Derfor sætter Jægerforbundet sætter fokus på denne art. Læs mere her.

Skal katte være i naturen?

En kælen kissemisse hjemme, men en blodtørstig dræber i naturen.
Der findes i Danmark i omegnen af 650.000 herreløse katte og 650.000 katte med et hjem, hvoraf langt de fleste ganske givet har fri adgang til naturen. Læs mere her.

Kan en interesseorganisation i Jylland bevare sin politiske indflydelse? Læs mere her.

Rewilding – kan vild natur og god dyrevelfærd forenes?

Rewilding skal skabe mere vild natur, men dyrene kan blive udsat for sygdom, sult og kulde som led i processen. Læs mere her.

Dette er blot en del af Naturmødet.

Du kan hente et mere fyldestgørende program her: Læs mere her.

Er du mere til den tekniske IT løsning, kan du finde Naturmødets oversigts program i dette link: Læs mere her.

Tag familien med - kom og oplev nogle fantastiske dage i den friske luft i fiskebyen Hirtshals. Naturmødet finder sted i byens centrum - lige overfor havnen. Du kan hente en oversigt med standenes placering her: Naturmødet.

Vi glæder os til at se Jer.

Danmarks Jægerforbund
Kreds 1
Stand 18