OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 10. september 2017

Fødevarestyrelsen ophæver forbud

Tekst: Henrik Kragh

Fredag den 8. september udsendte fødevarestyrelsen en pressemeddelelse som vil glæde en del jægere i området omkring Store Vildmose.

Således lød det fra Fødevarestyrelsen:

"Vandprøver har så lavt indhold af nervegiften carbofouran, at det igen er sikkert at spise fisk og fugle fra Store Vildmose ved Brønderslev.

​Fødevarestyrelsen ophæver nu det jagtforbud omkring Grevens Ris ved Store Vildmose, som blev udstedt forrige fredag. Også den generelle advarsel om ikke at håndtere og spise fisk og andefugle i et større område mellem Vestbjerg, Brønderslev, Løkken og Pandrup er ophævet.

Det sker efter at analyser af vand- og foderprøver fra vandhullet har vist et mikroskopisk niveau af carbofouran. Dermed er der ikke længere en risiko forbundet med at spise hverken fisk eller vildt fra området, vurderer Mariann Chriél, DTU Veterinærinstituttet.

Myndighedernes  advarsel har været gældende siden torsdag 31. august. Her fandt Miljøstyrelsen ulovligt udlagte fisk indeholdende den ekstremt farlige nervegift, carbofouran ved en sø i den nordlige del af Store Vildmose.

Giften er ulovlig og brugen af carbofouran har været forbudt i hele EU siden 2008. Miljøstyrelsen vurderer, at giften kan været udlagt for at bekæmpe fredede rovdyr som rovfugle og oddere. Sagen blev allerede i sidste uge anmeldt til politiet".

Yderligere oplysninger. Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834.

 

Knæk og Bræk!