OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 21. marts 2022

Markprøve hos Lammefjorden: ”Vi gør meget ud af at være sociale!”

Da bilerne ruller ind ad den hullede vej til Lammefjordens Jagtforening, bryder forårssolen så småt igennem disen. En fin dag og årets første markprøve venter, mens deltagerne stimler sammen om den store morgenbuffet i klubhuset. Der er forventning i luften, og for flere er det første gang, de har en hund på markprøve.

Tekst og Foto: Johannes Bojesen

Efter hygge og snak over kaffekopperne er der afgang for de to hold med engelske hhv. kontinentale hunde. Jægerforbundets udsendte følger med de engelske, der starter fire meter under havniveau på bunden af den gamle Lammefjord. Hundenes iver og spændingsniveau er tårnhøjt som de enorme vindmøller vi står imellem. Som raketter flyver de ud over vinterhveden, mens førerne med råb og store armbevægelser kæmper for at holde kontakt og kontrollere hundenes søg. Men der er mange stærke indtryk sådan en dejlig formiddag, ikke mindst harer, der gang på gang udfordrer hundene, så de indimellem glemmer, hvad de har trænet derhjemme.

Dommeren noterer ivrigt …

Der bliver gået og løbet mange kilometer over åbent agerland på sådan en dag, og oplevelser er der nok af. Ud over de mange harer bliver der set meget andet vildt og pludselig står en hund bomstille i rapsen i et fint stand for en agerhøne…

Selv om det er sin sag at kontrollere hunden på de åbne vidder, slutter prøven med pæne og opmuntrende kommentarer fra dommerne, så alle forhåbentlig gik hjem med en god oplevelse – og mod på mere.

Titlen som prøvens bedste hund gik til Charlotte Skou med hunden Alwin, der modtog en hundeførervest, med inskriptionen ”Lokal markprøve LF-jagt, Prøvens bedste hund 27/2 2022”. Den glæder hun sig til gå rundt og prale med.

Helena Munkholm fra Lammefjordens Jagtforenings hundeudvalg fortæller, at foreningens fokus på det sociale er vigtig for den gode stemning:

- Hvis morgenmaden er noget, man selv køber i klubhuset, ender det med, at folk spiser hjemmefra, og møder ind senere. Morgenmad og kage efter prøven er hos os inkluderet i prisen, og det betyder, at alle kommer med tilbage, i stedet for at køre hjem, når deres hund ikke skal slippes mere.

Samarbejdet med foreningens sponsorer er også med til at gøre dagen lidt sjovere. I år var der ud over præmier til den bedste hundefører fra hvert hold, også masser af ekstrapræmier. En af de sjovere var ”Jeg fandt den”-prisen, der gik til den hund, der havde sværest ved at abstrahere fra de mange harer.

- Vi gør meget ud af, at være sociale, og kan mærke, at folk nyder det. Også til hundetræningen, er der næsten altid kaffe og kage i forbindelse med træningen, og tit står kursisterne stadig og snakker, når jeg kører hjem, slutter Helena Munkholm.

Som anderkendelse for sin ihærdige og lovende indsats blev Diana Gale Heiede hædret som den bedste hundefører blandt de engelske hunde:

- Det var en fantastisk dag og et flot arrangement med lækker morgenmad og hjemmelavede roulader. Det var hele turen fra Jylland værd og gav virkelig blod på tanden til at træne endnu mere med Pablo, fortæller Diana, der kommer igen næste år.