OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 31. august 2021

Spændende FM i udvidet apportering

Tørring Jagtforening stod for et vellykket arrangement, da FM i udvidet apportering blev afholdt lørdag den 28. august 2021.

Tekst og Foto: Troels Romby Larsen

Alle var spændt til bristepunktet. På pladsen foran Tørring Jagtforenings knapt færdigbyggede, nye klubhus ikke langt fra Gudenåen, stod 29 hunde og deres forventningsfulde ejere og trippede for at komme i gang. Fælles for dem alle var, at de havde kvalificeret sig til at deltage denne dag. Det var således både veltrænede og velførte hunde, der dagen igennem skulle igennem disciplinerne: apportering af fuglevildt, apportering af hårvildt og apportering fra vand (ænder).

Prøvelederen, Peter Jensen, fra den lokale jagtforening kunne lidt før klokken 09.00 byde velkommen og sende deltagerne opdelt i tre grupper afsted til dagens prøver hver ledsaget af et dommerpar.

Hele otte forskellige hunderacer var repræsenteret, hvilket var et smukt eksempel på, at jægerne i Danmark har en ”bred smag”, når det kommer til jagthunde. Eksteriøret kan altid diskuteres, men færdighederne under afprøvningen måles og vejes efter klare, nedskrevne retningslinjer, og dem havde alle deltagerne helt styr på. Alligevel gav de dygtige dommere sig god tid til at repetere, hvad der blev bedømt efter, hvis nogle af deltagerne i den lettere stressende prøvesituation skulle have glemt det.

Dumper en hund i én af disciplinerne, udgår den straks af hele konkurrencen. Det skete for seks af de tilmeldte hunde. De øvrige 23 kom igennem med point fra 178 til hele 228 point ud af 232 mulig. I sig selv et imponerende resultat.

Sidst på eftermiddagen kunne resultaterne offentliggøres, og her viste det sig, at to ekvipager havde opnået samme resultat, nemlig 228 point. Det var den unge Sofie Skovly med sin fem-årige Vizsla, Rønnegaards Simon, og veteranen Henning A. Petersen med sin tre-årige Kleiner Münsterländer, Jagtlystens Brave Bjudi-Horsia. Sidstnævnte ekvipage vandt dog hele konkurrencen, da DJ´s regelsæt ved pointlighed tilsiger, at sejren tildeles den hund, der har fået flest point i apportering fra vand. Sofie måtte derfor ”nøjes” med andenpladsen.

Tredjepladsen gik til Torben Haumand fra Norddjurs og hans blot to-årige Ruhårede Hønsehund, Balko vom Schultendieck. Torben kunne i øvrigt køre hjem fra Tørring med to fjer i hatten, idet hans anden tilmeldte hund, den fem-årige Ruhårede Hønsehund, Barmosens H Rex, viste formidabel fugleapportering og vandt den disciplin.

Jimmi Petersen kunne med sin Labrador Retriever, Gamekeepers Cottage Siskin, drage hjem med diverse præmier efter at have vundet konkurrencen for bedste performance ved apportering i vand. Den syv-årige Weimaraner, Hunt N” Fun Effie, ført af Camilla Borg Schweizer var bedste hund til at apportere kaninen og ræven.