OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. august 2021

Ledige pladser på efteruddannelse, jagthundeinstruktør

Er du allerede jagthundeinstruktør, og kunne du tænke dig blive opdateret på de nyeste metoder til træning af jagthunden? Så er der ledige pladser på efteruddannelsen mange steder i landet.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen
Foto: Ove Dam Hedegaard

Jagthundeinstruktører med tilknytning til Danmarks Jægerforbund har mulighed for at blive efteruddannet. Uddannelserne varetages af jægerforbundets forbundsinstruktører, og kurserne arrangeres rundt omkring i landet. Efteruddannelsen skal danne grundlag for, at nyuddannede og erfarne instruktører i fællesskab kan tilrettelægge et teoretisk og praktisk uddannelsesforløb for hunde og hundeførere i lokalforeningen.

Sigtet med efteruddannelserne er at introducere nye og mere målrettede metoder til uddannelse af jagthunde, således træningen bliver målrettet og effektiv, og at der arbejdes med hundens læringsevner og ikke mod. Alle jagthunderacer kan uddannes efter efteruddannelsens metoder, som kan tilpasses til racernes individuelle specialer.

Efteruddannelsen Jagthundeinstruktør består fremover af følgende:

  • Efteruddannelse Jagthundeinstruktør del 1, teoretisk del. 1 dag
  • Efteruddannelse Jagthundeinstruktør del 2, praktisk del. 1 dag

Forløbet er tiltænkt i ovenstående rækkefølge. Der er ikke en afsluttende skriftlig prøve på Efteruddannelserne, men en løbende evaluering vil danne grundlag for en samlet faglig og pædagogisk bedømmelse. Kompetencen tilskrives din person på Medlemsnettet.

Mangler I, som jagtforening, efteruddannelsestilbud, så kontakt jeres lokale forbundsinstruktør. Jagtforeningerne har nu mulighed for i fællesskab at afholde efteruddannelserne lokalt, og derved dele omkostningerne. I finder jeres lokale forbundsinstruktør her.

Vi har ledige pladser på følgende kurser: