OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 05. august 2020

Regnfuld racedyst

I et år præget af utallige aflysninger af mesterskaber og konkurrencer blev racedysten afviklet tre steder i landet med god stemning og masser af håndsprit.

Tekst og Foto: Kim Lykke Jensen

Den sidste søndag i juli blev Danmarks Jægerforbunds racedyst afviklet ved henholdsvis Stenlille, Otterup og Skive. Jæger var i år til stede ved Skive, hvor der på trods af trodsige vejrguder blev afholdt et meget fint arrangement med fornemt hundearbejde og god stemning blandt konkurrencens tilmeldte ekvipager.

Våde hunde

Den danske sommer kan som bekendt være lunefuld. Regnen stod ned det meste af dagen – således også da dagens prøveleder, Svend Aage Madsen bød velkommen til dagens konkurrence på Skive Jagtforenings arealer nær Karup Å.

36 hunde var tilmeldt konkurrencen i Skive, fordelt på følgende racer: Breton, flat coated retriever, golden retriever, gordon setter, grosser münsterländer, korthåret hønsehund, kleiner münsterländer, labrador retriever, ruhåret hønsehund, tysk langhår, engelsk setter og weimaraner.

Racedysten er en anerkendt apporteringsprøve, som kræver tilmelding i hold af tre hunde, og der dystes om titlerne som henholdsvis ”Prøvens bedste hold” og ”Prøvens bedste hund”. De deltagende hunde var udpeget til deltagelse af specialklubberne. De deltagende hunde og deres førere skulle igennem vandapportering, apportering af due og apportering af kanin under kyndig ledelse af de tre dommere Uffe Jakobsen, Gorm Henriksen og Knud Føns.

Dagen igennem var der talrige eksempler på et godt hund-fører forhold, som er hele byggestenen for hundetræningen rundt omkring i foreningerne.

Racedyst på rekordtid

En kombination af god planlægning og dygtige hunde gjorde, at de forskellige discipliner blev afviklet i rekordfart. I løbet af godt to timer var prøverne nemlig gennemført. Herefter var det tid til dagens matchning, hvor et par håndfulde hunde var i aktion for apportere to udlagte duer på tid – og der var fart over feltet, da konkurrencen skulle afgøres.
Prøveleder Svend Aage Madsen uddelte til slut diplomer til samtlige deltagere, og vinderne for prøvens bedste hold og prøvens bedste hund blev kåret. Golden retrieverne løb af med sejren i holdkonkurrencen og labradoren Guldahls Ina, ført af Susan Madsen, blev prøvens bedste hund.

- Det har været en rigtig god dag med positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Vejret har været noget træls, men hundefolket er jo friluftsmennesker, så det har ikke præget stemningen synderligt. Jeg fornemmer også, at færtforholdene har været helt gode, der blev i hvert fald udvist meget fint hundearbejde dagen igennem, fortæller Svend Aage Madsen.

Det var en flok regnvåde hunde og førere, der kunne sætte sig ind varme biler og glæde sig over en velafviklet konkurrence med godt hundearbejde ved Skive. Se stemningsbillederne i slideren her:

Resultaterne fra Otterup og Stenlille

Otterup

HOLD

1. Vinderhold
Kleiner münsterländer: Buster, Skårupegnens Carla og Sneppegården D´Cognac ført af helholdsvis Finn Ingemann, Lars Pedersen og Søren Baumann

2. Vinderhold
Flat coated retriever: Munkhaven Thymax Axel, Pearly Coat The Dark Lady og Thymax Petrus ført af henholdsvis John Enghoff, Karen-Marie Møgelmose og Bettina Rothe Pedersen.

3. Vinderhold 
Viszla: Rønnegaards Thea, Thasjanis Hektor og Humlekrogens Qumile. De to førstnævnte ført af Klaus Møller og sidstnævnte af Jan Peter Olsen.

INDIVIDUEL

1. Vinder individuel
Jægerslunds Jolly Roger (labrador retriever) ført af Jan Jensen.

2. Vinder individuel
Skårupegnens Carla (kleiner münsterländer) ført af Lars Pedersen.

3. Vinder individuel
Nins Mr. Tjano den Anden (labrador retriever) ført af Torben Aagaard

Stenlille

HOLD

1. Vinderhold 
Korthåret Hønsehund: Vitus, Jolka og Charli. De to førstnævnte ført af Martin Nielsen. Sidstnævnte ført af Rene Jørgensen

2. Vinderhold
Golden Retriever: Shootdog Golden Creamy Holly, Shootdog Golden Guy og Gleen Mhor’s Cody. De to førstnævnte ført af Palle Ingemann. Sidstnævnte ført af Bent Müller.

3. Vinderhold 
Labrador Retriever: Lab Dams Debbi, Lucky Labradors Good Girl Piwi og Rico ført af henholdsvis Jane Dam, Anne Lise Drewsen og Mogens Olsen.

INDIVIDUEL

1. Vinder individuel
Gleen Mhor’s (golden retriever) Cody ført af Bent Müller

2. Vinder individuel
Friia Angi Puyo Luh (flat coated retriever) ført af Mikael Jørgensen

3. Vinder individuel
Fuglevang's Queen (kleiner münsterländer) ført af John Hilmer Hansen