OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 08. januar 2019

Udnyt hundens unikke lugtesans

Danmarks Jægerforbund afholder i løbet af foråret 3 kurser med den professionelle hundefører og jæger Kim Wiboe, der i sin undervisning præciserer vigtigheden af at have kendskab til og forståelse for hundens evne til at finde og fastholde fært og ikke mindst hundens unikke evne til færtgenkendelse.

Tekst: Henrik V. Hove-Nielsen

Som professionel hundefører og jæger og med stor viden og erfaring i hundens evne til at udnytte sin unikke lugtesans har Kim Wiboe givet tilsagn om at afholde 3 dagskurser for medlemmer af Danmarks Jægerforbund.

Kim Wiboe har hele livet arbejdet med hunde både professionelt som narkohundefører og som aktiv jæger med jagthund. Han har været aktiv på markprøver for retrievere og har som tjenestehundefører uddannet både tjenestehunde og narkohunde. Kim er instruktør på politiets hundeskole og besidder derfor stor viden om samt erfaring med hundes evne til at udnytte lugtesansen.

Kim vil gennem foredrag og praktisk arbejde præcisere, hvor vigtigt det er, at vi som hundeførere har både kendskab til og forståelse for hundens evne til at finde fært, fastholde fært og ikke mindst dens unikke evne til færtgenkendelse.  

Du vil gennem større kendskab og forståelse opnå et endnu bedre samarbejde med din hund på jagt, ligesom du vil få redskaber, der med træning øger hundens evne til at ”tage fod” og ikke mindst at fastholde det. Du vil med få redskaber og rigtig træning gøre hundens søg hurtigere og mere effektivt end tidligere.

  • Lørdag den 13. april 2019 kl. 09.00-14.30     Hedehusene Fløng Jagtforening
  • Lørdag den 11. maj 2019 kl. 09.00-14.30      Strandager jagtforening
  • Lørdag den 01. juni 2019 kl. 09.00-14.30      Stoholm Jagtforening

 Pris for medlemmer kr. 375,- incl. frokost samt kaffe og kage.

Pris for ikke-medlemmer kr. 1.275,- incl. frokost samt kaffe og kage.

Tilmelding sker via hjemmesiden

 

Kontaktperson: Jagthundekonsulent Henrik V. Hove-Nielsen, e-mail: hvh@jaegerne.dktlf. 81880529.