OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 14. august 2019

Racedysten 2019, flot hundearbejde!

I alt 93 tilmeldte ekvipager, fordelt på 17 racer, leverede ved Danmarks Jægerforbunds Racedyst 2019 en flot indsats i sommervarmen.

Tekst: Jytte Harder

Danmarks Jægerforbund afholdt vanen tro årets racedyst den sidste søndag i juli i henholdsvis Stenlille og Skive. Af praktiske årsager var den fynske racedyst i Blommenslyst i år flyttet til den efterfølgende weekend, men igen i år var der stor tilslutning til de tre arrangementer.

De tilmeldte ekvipager, fordelt på de tre landsdele, leverede rigtigt flot hundearbejde, hvor en god tilrettelæggelse af dygtige prøveledere, rutinerede dommere samt gode arealer til dysterne, gjorde dagen til en god oplevelse for alle.

Racedysten er en anerkendt apporteringsprøve, som kræver tilmelding i hold af tre hunde, og der dystes om titlerne som henholdsvis ”Prøvens bedste hold” og ”Prøvens bedste hund”. De deltagende hunde var udpeget til deltagelse af specialklubberne, og skulle igennem 3 discipliner på dagen; apportering af due, apportering af kanin samt vandapportering.

Herfra skal der lyde en stor tak og ros til alle de frivillige, som gjorde dagen til en god oplevelse for alle.

Klik her og se alle resultaterne fra alle tre racedyster.

Det fynske vinderhold, labrador retriever:

  • Sven Spangsberg med Brown Hunt’s Carla
  • Jan Jensen med Jægerlunds Jolly Roger
  • Bernhard Fibæk med Miska L. Saga