OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 28. juli 2019

Når et væddemål motiverer

17-årige Jonas Bøgelund fra Hedehusene-Fløng Jagtforening havde forud for årets FM i jagtskydning indgået et væddemål med sin far, og det var et væddemål, som kan motivere de fleste til at levere varen.

Tekst: Christian Lang Jensen
Foto: Christian Lang Jensen

Unge mennesker, der når langt inden for en bestemt sportsgren, har som regel et stærkt familiært bagland, som lægger en stor indsats i at bidrage til den sportslige udvikling. Flugtskydning er ingen undtagelse.

Udgifterne til våben, ammunition, udstyr og rejser er ofte så omfattende, at det er de færreste unge mennesker, som selv har økonomien til at stå for disse indkøb. Derfor vælger mange forældre til talentfulde ungdomsskytter at bidrage til den omfattende post. Jonas Bøgelunds forældre må siges at høre til denne gruppe af forældre.

Store væddemål

- Min far og jeg har gennem årene haft flere væddemål kørende op til FM i jagtskydning. For fire år siden sagde han, at hvis vi vandt holdkonkurrencen, så fik jeg lov at overtage hans helt nye 96’er. Så vi vandt selvfølgelig guldet, og jeg fik mit gevær. Året efter lavede vi igen et væddemål, som gik ud på, at jeg skulle ramme alle 40 duer for at vinde. Endnu en gang var præmien et nyt gevær, og jeg skød jo så de 40 duer, fortæller den unge, talentfulde skytte med et stort smil på læben og fortsætter:

- Min far var meget glad på mine vegne. Sidste år skød jeg så kun 37 duer, men heldigvis havde vi ikke lavet noget væddemål. I år var min far dog igen klar til et væddemål. Denne gang var det mit billån, han ville betale ud, hvis jeg ramte alle 40 duer. Da vi nåede til konkurrencedagen, højnede han endda indsatsen ved at smide en ny, valgfri haglbøsse i puljen. Så var jeg jo nødt til at skyde 40, og det var lige, hvad jeg gjorde, beretter Jonas Bøgelund med en vis stolthed i stemmen.

Han har dog endnu ikke helt besluttet sig for, hvilket gevær han skal have, men han er dog næsten sikker på, at det bliver en Browning igen. At dømme ud fra den unge skyttes resultater virker det også som om, han har fundet en haglbøsse, som passer ham godt.

Jonas Bøgelund får sig her en snak med en anden deltager ved dette års FM i jagtskydning og jægertrap.

Jonas Bøgelund får sig her en snak med en anden deltager ved dette års FM i jagtskydning og jægertrap.

Familiens opbakning er afgørende

Jonas Bøgelund er utvivlsomt en meget talentfuld skytte, hvilket han har bevist ved adskillige lejligheder. Der skal dog ikke herske tvivl om, at familiens opbakning betyder rigtig meget for den 17-årige skytte, og denne støtte er en vigtig del af den succes, som Jonas Bøgelund høster.

Hans forældre følger ham til stævner og skydetræning overalt i landet, og Jonas Bøgelund er glad for at have dem med. Når der skydes 250 skud to til fire gange om ugen, går der en del tid med træning, og så er det rart at kunne modtage noget moralsk opbakning fra mor og far.

Jonas Bøgelund giver afslutningsvis udtryk for, at han ser frem til at skulle shoppe nyt haglgevær med sin far, som igen i år er glad for at skulle punge ud til en ny haglbøsse.

Jonas Bøgelund er vant til synet af smadrede lerduer.

Jonas Bøgelund er vant til synet af smadrede lerduer.