OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 26. marts 2019

Fantastisk weekend med Bobby Robertson

Igen i år havde Danmarks Jægerforbund fornøjelsen af at kunne invitere til et seminar med den kendte hundeinstruktør Bobby Robertson, og 12 super motiverede kursister fik sammen med deres hunde en fantastisk lærerig weekend.

Tekst: Henrik Vestergaard Hove-Nielsen

12 super motiverede og engagerede kursister havde tilmeldt sig weekendseminaret med Bobby Robertson lørdag og søndag den 16. og 17. marts 2019. Som kursusleder fulgte jeg weekenden fra sidelinjen, og sjældent har jeg oplevet motivation og engagement blive udfoldet så kraftigt og allerede fra tidligt lørdag morgen.

Bobby Robertson, og Veronica der på langt de fleste hundefaglige områder, er en lige så stor kapacitet som Bobby selv, havde nok at se til, og som Bobby så fint beskrev det, så havde han aldrig skulle svare på så mange velovervejede spørgsmål som i denne weekend.

Weekenden startede, i en for Bobby og Veronica velkendt stil, med at hundene skulle vise deres niveau, så Bobby kunne opstille nogle forventede mål på kursisternes vegne. En skøn blanding af stødende – apporterende og stående hunderacer var repræsenteret, og alle med et højt niveau som derved var medvirkende årsag til, at overliggende blev sat højt fra starten af.

Kursisterne fik mange gode og nye redskaber til rygsækken med viden og erfaring, og hvor fokus på efterskudsarbejdet for den egnede apporterende hund var i fokus. Target træning, dirigering og markering blev der arbejdet intenst med hele weekenden, og igen må jeg erkende, at Bobby´s tilgang til hundetræning, gennem ophøjet ro, overskud og overblik samt stor forståelse for at læse hundene på få sekunder, skaberne rammerne for maksimal indlæring og uddannelse.

Det var en super god weekend i Jagtens hus på Kalø, hvor regnen kom i pauserne, og hvor blæsten ikke bekymrede kursisterne det fjerneste. Alle var enige om, at det hele er en gentagelse værd, så vi håber, at Bobby Robertson vender tilbage til Kalø også næste år.