OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 06. september 2019

Dødelig hundesygdom udbrudt i Norge

En ukendt og smitsom sygdom florerer i øjeblikket blandt hunde i Norge. Symptomerne er kraftig, ofte blodig, diarré samt opkastninger, hurtig forværring og med høj dødelighed.

Tekst: Jacob Munkholm Jensen

Dansk Kennel Klub (DKK) modtog i går information fra Norsk Kennel Klub vedr. et alvorligt sygdomsudbrud blandt norske hunde, som har medført flere dødsfald. Der er indtil videre tale om over 20 hunde, som er døde efter kort tids sygdom.

Symptomerne på sygdommen er opkast, blodig afføring og ændret adfærd.

SJD, organisationen for stående jagthunde i Danmark, anbefaler, at norske hunde udelukkes fra deltagelse på danske prøver indtil videre. Desuden frarådes det at medbringe sin hund til Norge. Indbetalte prøvegebyrer fra norske deltagere bør refunderes.

På grund af udbruddet har også DKK besluttet at udelukke hunde bosiddende i Norge fra deltagelse på udstillinger, prøver, stævner eller andet indtil videre. Også den svenske kennelklub har besluttet at forbyde norske hundes deltagelse i diverse hundearrangementer i Sverige.

DKK's beslutning vil blive revurderet i løbet af den kommende uge, når de norske myndigheder ved mere om sygdommen.

Norsk Kennel Klub har af samme grund aflyst deres kommende udstillinger, prøver og konkurrencer i Norge.

Læs mere om sygdomsudbruddet på Norsk Kennel Klubs hjemmeside.