OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 23. maj 2018

Racedysten 2018

Danmarks Jægerforbunds traditionelle racedyst afholdes i år den søndag den 29. juli i henholdsvis Skive, Vissenbjerg og Stenlille.

Tekst: Jytte Harder

Søndag den 29. juli afvikles Danmarks Jægerforbunds traditionelle racedyst. Prøven er en anerkendt apporteringsprøve, og der dystes i år om at blive ”Prøvens bedste hold” samt ”Prøvens bedste hund”.

Racedysten afvikles på følgende lokaliteter:

JYLLAND: Skive Jagtforening, Svansøvej 9, 7800 Skive, Prøveleder Anders Laigaard

FYN: Spejderhuset Sortenkær, Sortenkærvej 24, 5492 Vissenbjerg. Prøveleder Niels Chr. Johansen

SJÆLLAND: Stenlille Jagtforening, Plantagevej 1 C, Døjringe, 4180 Sorø. Prøveleder Arne Nielsen

Alle stambogsførte hunderacer kan deltage i Racedysten. De deltagende hunde udpeges og tilmeldes af specialklubberne og skal gennem 3 discipliner på dagen: Apportering af due, kanin samt apportering i vand før vinderne sidst på eftermiddagen kan kåres. Så er du interesseret i deltagelse, så kontakt din specialklub snarest.

Hundeaktivitetsudvalget vedtog i slutningen af 2017 et ny regelsæt for afvikling af dysten. I forhold til tidligere år er vinderplaceringerne ikke opdelt i stående og ikke-stående racer, ligesom deltagelse på prøven ikke længere er begrænset af hundeførerens bopæl. Det gældende regelsæt kan ses her.

Foto øverst i artiklen stammer fra præmieoverrækkelse ved en tidligere Racedyst