OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 12. februar 2018

Jagt & Outdoor inviterer til DM i indoor apportering

Er din hund en vaskeægte jagthund, der har formidable evner inden for apportering? Så kig forbi årets Jagt & Outdoor messe i Odense Congress Center den 24. eller 25. marts 2018, hvor din hund får mulighed for at dyste mod andre hunde om titlen som landets bedste i indoor apportering.

Tekst: Pressemeddelelse

Opdateret den 1. marts i ordlyden omkring dummyer.

Opdateret den 19. februar med faktaboksen "Regler for deltagelse".

Ved årets messe afholder Jagt & Outdoor nemlig en anderledes konkurrence i indoor apportering i samarbejde med Danmarks Jægerforbund, hvor der vil blive kåret en uofficiel Danmarksmester i indoor apportering.

Vind æren og store præmier

Vinderen af mesterskabet vinder ikke kun æren af at være landets bedste, men vil også kunne tage fra messen med mange store, attraktive præmier, som er sponsoreret af udstillere.

Udover de mange flotte præmier fra flere af udstillerne, så kan du også vinde et gavekort til et seminar med hundetræner Janne Vendelbo, lørdag d. 2. juni 2018 i Jagtens Hus, Kalø. Gavekortet er udstedt af Danmarks Jægerforbund.

Så der er mange gode og store gevinster at hente ved at deltage – både for dig og din hund.

Og selv hvis du og din hund ikke kommer på førstepladsen, garanterer vi, at I ikke går tomhændet hjem. Ved at deltage i konkurrencen får din hund nemlig mulighed for at udfordre sig selv, du vil blive klogere på din egne og din hunds evner, og du vil få en vurdering af vores erfarne dommerpanel. Så uanset udfaldet af konkurrencen bliver I begge en oplevelse og erfaring rigere. 

Vi opfordrer dig derfor til at tilmelde dig selv og din hund – hvem ved, måske bliver det jer, der vinder?

Sådan foregår konkurrencen

Danmarksmesterskabet i indoor apportering foregår i den nye hundehal, hvor der etableres en arena på 14 x 25 meter. Der skal hentes fire markeringer i vilkårlig rækkefølge i hvert hjørne af arenaen. Alle markeringer skal afleveres til hånd i arenaens midtercirkel. De fire emner, der skal markeres, er dummyer af forskellig karakter.

De fire emner bliver markeret med fem sekunder mellem hinanden, og efter sidste markering må du sende hunden på apportering. Ved alle markeringer vil der være forhindringer af forskellig karakter.

Jagthundekonsulent i Danmarks Jægerforbund Henrik V. Hove-Nielsen er prøveleder og sørger for, at det bliver en god og anderledes oplevelse, mens to dygtige dommere sikrer en fair bedømmelse af hundene.

To konkurrencer – 20 deltagere

Konkurrencen i indoor apportering bliver afholdt både lørdag den 24. marts og søndag den 25. marts. Der er plads til ti hunde lørdag og ti hunde søndag, så kun 20 heldige hunde og hundeejere får mulighed for at deltage i dysten om førstepladsen.

Konkurrencen foregår mellem kl. 9.30 og kl. 11.00 begge dage, og umiddelbart efter konkurrencens afvikling overrækker formanden for Danmarks Jægerforbund Claus Lind Christensen præmierne.

Information om tilmelding

Hvis du ønsker at tilmelde dig konkurrencen, skal du senest søndag den 11. marts 2018 sende en mail til hvh@jaegerne.dk. I mailen skal du oplyse dit navn, telefonnummer og mailadresse samt din hunds navn, race og alder. Du skal også oplyse, om du ønsker at deltage lørdag eller søndag.

Med kun 20 pladser er der formentlig ikke plads til alle tilmeldte. Derfor trækker vi lod blandt de tilmeldte deltagere mandag den 12. marts 2018. De udtrukne vil få direkte besked samme dag.