OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Forbundsmesterskab 2018 i udvidet apportering

Sidste søndag i august afholder DJ sit Forbundsmesterskab 2018 i udvidet apportering med i alt 30 hunde, der alle har kvalificeret sig tidligere på året. Her kan du finde praktisk information og andet om arrangementet.

Tekst: Steen Larsen, Formand for Danmarks Jægerforbunds Hundeaktivitetsudvalg

Danmarks Jægerforbund afholder søndag den 26. august forbundsmesterskab i udvidet apportering. Der er tale om jægernes uofficielle Danmarksmesterskab, der i år afholdes i Nordjylland, nærmere betegnet i kreds 1 ved Hjallerup.

Danmarks bedste jagthunde konkurrerer til lands til vands, på fjer og på hår, når den bedste af de trofaste firbenede jagtmakkere skal findes til årets forbundsmesterskaber i apportering.

Den nordjyske by danner rammerne, når forbundets kvalificerede hunde, med assistance fra deres førere, skal dyste i de tre discipliner; apportering af fuglevildt, apportering fra vand og apportering af hårvildt, og der er lagt an til hundearbejde af meget høj klasse.

30 hunde fra alle landets kredse er kvalificeret til mesterskaberne, og der dystes hund mod hund i hver enkel disciplin.

Dagens arrangement starter med parole kl. 8.45, og der vil være mulighed for forplejning i løbet af dagen. Som tilskuer er der også lagt op til en spændende dag, da der vil være gode muligheder for at følge med i konkurrencen fra sidelinjen.

Årets forbundsmesterskaber i apportering bliver en dag med landets absolut bedste jagthunde i centrum, og når signalet lyder som afslutning på dagens konkurrence, kan både hunde og de heldige jagtselskaber, som nyder godt af hundenes evner, se frem til den kommende jagtsæson i topform.

Praktisk information om Danmarks Jægerforbunds Forbundsmesterskab i apportering

Mesterskaberne finder sted søndag den 26. august 2018 kl. 8.45 i Hjallerup.

Mødested: Hjallerup Jagtcenter, Kærsgaard Engvej 15, 9310 Hjallerup og dagen afsluttes samme sted. Vi gør opmærksom på, at man grundet den tørre sommer, har været nødsaget til at tilrette mesterskabet, således at bane 3 (apportering fra vand) ligger 3-4 km fra de øvrige terræner.

Prøveleder: Steen Larsen, tlf. 60 13 04 23, e-mail: hund@service-net.dk

Dommerne er: Flemming Rasmussen og Knud Steiner Føhns, Karl G. Kristensen og Ole Hildebrandt, Bjarne Jacobsen og Tommy Hougaard.

Du kan her se katalog for prøven.

For yderligere information kontakt jagthundekonsulent Henrik Vestergaard Hove-Nielsen på telefon: 81880529 eller e-mail hvh@jaegerne.dk eller prøveleder Steen Larsen, tlf. 60 13 04 23 eller e-mail: hund@service-net.dk