OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 29. september 2017

Vinderklasseprøver Efterår 2017

Program for Danmarks Jægerforbunds Vinderklasseprøver - efteråret 2017 for stående jagthunde

Tekst: Jytte Harder

Danmarks Jægerforbund afholder i dagene 5. - 8. oktober i alt seks vinderklasseprøver for de stående jagthunde. Vinderklasseprøverne henvender sig til de hunde, der har kvalificeret sig i henhold til Dansk Jagthunde Udvalgs fælles markprøveregler. Prøverne er opdelt for engelske og kontinentale racer, og hundene afprøves parvis i det åbne landskab, hvor der nedlægges fugle over hundene. Efter en afsluttende matchning placeres op til seks hunde på hver prøve. 

Torsdag den 5. oktober kl. 8.30 i Assens (engelske racer): Søbygård Jagthytte, Johan Ramtzavsvej 7, 5610 Assens.

Fredag den 6. oktober kl. 8.00 i Stubbekøbing (engelske racer 5.VK):Den gamle Smedje (jagtstuen), Liselundvej ved nr. 2, 4850 Stubbekøbing.

Lørdag den 7. oktober kl. 8.00 i Hjallerup (kontinentale racer): Hjallerup Jagtcenter, Kjærsgård Engvej 15, 9320 Hjallerup.

Lørdag den 7. oktober kl. 8.30 i Assens (kontinentale racer 5.VK): Søbygård Jagthytte, Johan Ramtzavsvej 7, 5610 Assens. 

Søndag den 8. oktober kl. 8.00 i Slagelse (kontinentale racer): Forsamlingshuset, Slotsbjergbyvej 42, 4200 Slagelse. 

Søndag den 8. oktober kl. 8.00 i Holbæk (engelske racer): Reerslevvej 37, 4291 Ruds Vedby. 

Efter en fordeling - på baggrund af antal startende hunde - vil de bedste hunde gå videre til Dansk Jagthunde Udvalgs Danmarksmesterskab søndag den 15. oktober i Hjallerup, hvor der dystes mod hunde fra de øvrige hundeorganisationer. 

Danmarks Jægerforbund afholder endvidere to Vinderklasseprøver efter DM:

  • Lørdag den 21. oktober i Egeris (kontinentale racer)  - tilmeldingsfrist onsdag den 11. oktober
  • Tirsdag den 24. oktober i Terkelsbøl (engelske racer) - tilmeldingsfrist lørdag den 14. oktober

Program for disse prøver offentliggøres efter tilmeldingsfristen.