OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 24. februar 2017

Introduktion til klikkertræning

På baggrund af en stigende efterspørgsel fra instruktører og kursister, afholder vi nu det første af en række kurser i ”Introduktion til klikkertræning”.

Formålet med kurset er alene introduktion til klikkertræning, således at du opnår et teoretisk og praktisk kendskab til anvendelse af klikkertræning på egen hund. Er du autodidakt eller har du lyst til at finde ud af, om klikkeren kan være en hjælp for dig i indlæringen, kan dette kursus være et godt sted at starte. Se evt. mere om klikkertræning i flere vore inspirationsvideoer her på hjemmesiden. 

Kurset er opdelt i 2 moduler, som afholdes over 2 hverdagsaftener, og det er en forudsætning for kendskab og forståelse, at man kan deltage begge aftener. Første kursusforløb afholdes i Gudbjerg Jagtforening kreds 5, mandag den 24. april og mandag den 8. maj 2017 begge aftener fra kl. 18.00 til kl. 21.00. Tilmelding kan ske her (vælg fanebladet "Jagthund").

Herefter vil kurset løbende blive udbudt i landets øvrige kredse, så hold øje med aktivitetskalenderen på hjemmesiden eller tilmeld dig nyhedsbrevet under fanen ”hund” og få direkte besked om nyheder fra jagthundeverdenen.

KOMMENTAR: Jeg har haft stor glæde af klikkeren som en hjælp i indlæringen, da præcisionen er helt unik og lyden (dygtig) altid den samme. Jeg betragter klikkeren, som en udpræget god hjælper i min bekræftelse af hundens adfærd. Når mine hunde har 110 procent forståelse for øvelsen, erstatter jeg klikkeren med ”dygtig”, idet præcisionen af bekræftelse ikke er helt så vigtig, når mine hunde har fået både kendskab og forståelse for øvelsen.

Henrik Vestergaard Hove-Nielsen

Jagthundekonsulent

Danmarks Jægerforbund