OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 17. august 2017

Forbundsmesterskab 2017 i udvidet apportering

Tekst: Jytte Harder

Sidste lørdag i august afholder DJ sit Forbundsmesterskab 2017 i udvidet apportering med ialt 30 hunde, der alle har kvalificeret sig tidligere på året.

Danmarks Jægerforbund afholder lørdag den 26. august forbundsmesterskab i udvidet apportering. Der er tale om jægernes uofficielle Danmarksmesterskab, der i år afholdes på Sjælland, nærmere betegnet i kreds 6 ved Stenlille Jagtforening, Døjringe v/Sorø.

Danmarks bedste jagthunde konkurrerer til lands til vands, på fjer og på hår, når den bedste af de trofaste firbenede jagtmakkere skal findes til årets forbundsmesterskaber i apportering.

Den sjællandske by danner rammerne, når forbundets kvalificerede hunde, med assistance fra deres førere, skal dyste i de tre discipliner; apportering af fuglevildt, apportering fra vand og apportering af hårvildt, og der er lagt an til hundearbejde af meget høj klasse.

Op til 30 hunde fra alle landets kredse er kvalificeret til mesterskaberne. Det er hund mod hund i hver enkel disciplin, når sidste års vinder, den ruhårede hønsehund, Ronja med sin fører Arne Pedersen, fra Kjellerup skal udfordres.

Dagens arrangement starter kl. 8.30, og der vil være mulighed for forplejning i løbet af dagen. Som tilskuer er der også lagt op til en spændende dag, da der vil være gode muligheder for at følge med i konkurrencen fra sidelinjen.

Årets forbundsmesterskaber i apportering bliver en dag med landets absolut bedste jagthunde i centrum, og når signalet lyder som afslutning på dagens konkurrence, kan både hunde og de heldige jagtselskaber, som nyder godt af hundenes evner, se frem til den kommende jagtsæson i topform.

Praktisk information om Danmarks Jægerforbunds Forbundsmesterskab i apportering

Mesterskaberne finder sted lørdag d. 26. august 2017 kl. 8.30 i Døjringe v./Sorø.

Mødested: Stenlille Jagtforenings klubhus, Plantagevej 1c, 4180 Sorø, og dagen afsluttes samme sted.

Prøveleder: Arne Nielsen.

Dommere er Søren Stenhøj Jørgensen, Dan Hartvig Jacobsen, Carsten Friis, Bent Olsen, Claus Secher og Anne Secher.

Dagens katalog kan ses her. 

For yderligere information kontakt jagthundekonsulent Henrik Vestergaard Hove-Nielsen på telefon: 81880529 eller e-mail hvh@jaegerne.dk eller prøveleder Arne Nielsen, tlf. 5780 5082/2469 0819 eller e-mail: kennelfredensvejs@privat.dk

P.u.v.

Kirstein Henriksen

Formand for Danmarks Jægerforbunds Hundeaktivitetsudvalg