OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 31. august 2016

VM for stående jagthunde

Dansk Kennel Klub er vært, når Verdensmesterskabet 2016  afholdes den 22. og 24. oktober i Vendsyssel. Hver nation kan stille med fire engelske og fire kontinentale hunde, og der kåres såvel en individuel mester som holdmestre i begge grupper.

Åbningsceremonien med præsentation af de deltagende hold vil finde sted allerede den 21. oktober kl. 15.00 ved Dronninglund Slot.

Hundene afprøves de to dage parvis i deres færdighed i at afsøge terrænet for hønsefugle, tage stand for disse samt på ordre fra føreren udpege og rejse fasaner eller agerhøns. Det er et krav, at hunden er komplet rolig, når fuglene letter, og når medfølgende skytter fælder en eller flere af de rejste fugle, skal hunden herefter apportere på korrekt vis.

Sct. Hubertus

Imellem de to prøvedage afholdes der den 23. oktober et særskilt verdensmesterskab i disciplinen, Sct. Hubertus. Konceptet er for så vidt det samme som i den klassiske markdisciplin, men her bedømmes endvidere førerens optræden og jagtlige adfærd, ligesom føreren selv skal fælde de rejste fugle.

Verdensmesterskabet er bestemt en oplevelse værd for enhver jæger med eller uden hund, og vil du vide mere, kan du besøge Dansk Kennel Klubs officielle side for VM 2016 på: http://www.world-champ-pointing-dogs2016.com/.