OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 08. marts 2016

Value cannot be null. Parameter name: source

Nye udtagelsesregler til FM i udvidet apportering

Prøveudvalget vedtog i efteråret 2015 at ændre reglerne for udtagelse til Forbundsmesterskabet i udvidet apportering fra og med 2016. Udtagelsesreglerne er på mødet i prøveudvalget den 25. februar 2016 blevet godkendt og træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

De nye udtagelsesregler medfører således, at der fremadrettet kun konkurreres individuelt for det samlede resultat og individuelt for hver af de 3 hovedområder; apportering af fuglevildt, apportering fra vand, samt apportering af hårvildt. Der vil altså ikke som tidligere år være en holdkonkurrence.

Der skal afholdes minimum én udtagelse i hver kreds. 1. vindere fra hver udtagelse er direkte kvalificeret til Forbundsmesterskabet, og da holdkonkurrencen udgår, betyder dette, at man kan deltage på udtagelse i hele landet og derved kvalificere sig som 1. vinder uanset bopælsadresse.  Der må gerne afvikles flere udtagelsesprøver i hver kreds, der skal dog være mindst 10 startende hunde på prøven for at denne er kvalificerende til forbundsmesterskabet.

Er der spørgsmål til reglerne er man velkommen til at kontakte den lokale hundekoordinator, eller jagthundekonsulent Henrik Vestergaard Hove-Nielsen på 8188 0529 eller hvh@jaegerne.dk.

Dette års forbundsmesterskab i udvidet apportering afholdes den 27. august i Terkelsbøl, kreds 4. I 2017 afholdes mesterskabet i kreds 6 den 26. august.