OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.
Offentliggjort den: 04. maj 2016

Forbundsmesterskabet i jagthorn 2016

Kom og vær med, når Danmarks Jægerforbunds årlige forbundsmesterskab i jagthorn, afholdes i de smukke omgivelser omkring herregårdsmuseet - Gammel Estrup på Norddjurlsland.

Den 21. maj 2016 mødes knap 300 af landets bedste jagthornsblæsere og dyster om at blive den bedste solist eller gruppe på de smukke instrumenter, der i Danmark primært anvendes i forbindelse med jagt.

Den professionelle musiker Peter W. Deichgräber, der også er en af de dommere til konkurrencen, har komponeret et jagtmusikstykke som grupperne i mesterklassen skal blæse. Herudover skal de blæse et tvunget signal samt to frie signaler/jagtmusikstykker.

Der konkurreres i følgende discipliner:

  1. Soloblæsning for Fürst-Plesshorn. Mester-, A- og B-klasse.
  2. Soloblæsning for Parforcehorn. Mester-, A- og B-klasse.
  3. Gruppeblæsning med minimum 6 blæsere. Mester-, A- og B-klasse.
  4. Åben Es-horn klasse med minimum 4 blæsere. 

Forbundsmesterskabet åbnes med flaghejsning klokken 08:30 og forventes at være afsluttet ca. klokken 18:00.

Det er tilladt at nyde sin medbragte picnickurv, mens musikken fra scenen nydes. Derudover er det muligt at købe kaffe, te, sodavand og kage i herregårdskøkkenet Den Gamle Stald.

På pladsen sælges der fadøl og vand.

Vi ses til en hyggelig dag i musikkens tegn.