OBS: Denne artikel er over ét år gammel, og derfor er indholdet måske ikke længere korrekt. Har du spørgsmål til indholdet, eller mener du, at vi med fordel kan skrive om emnet i en ny historie, så kontakt os på webmaster@jaegerne.dk.

Tilmelding til trofæopmåling udsat

Den officielle efterårsopmåling af EUROPÆISKE trofæer af hjortearterne kron- då- sika- og råvildt samt muflon, vildsvin og ræv foregår rundt i landet i november og december. På grund af tekniske problemer med tilmeldingssystemet kan man først tilmelde sine trofæer ultimo oktober.

På grund af tekniske problemer med systemet der håndterer tilmeldinger, er det ikke muligt at tilmelde sit trofæ til opmåling i skrivende stund, som det ellers er blevet annonceret i Jæger. Danmarks Jægerforbund beklager ulejligheden.

Vi forventer, at det er muligt at tilmelde sig opmålingen igen fra ultimo oktober, så hold godt øje med hjemmesiden og Facebook, hvor det vil blive annonceret.

Officiel trofæopmåling i hele landet

Opmålingerne foretages på følgende 13 steder i tidsrummet fra kl. 14-22.

 • Thy Brdr. Vestergaard, Thisted, mandag den 16. november. (Sennelsvej 2, 7700 Thisted)
 • Vestjylland Vestjysk Jagt og Fritid, Holstebro, tirsdag den. 17. november. (Struervej 69, 7500 Holstebro)
 • Nordøstjylland MB Jagt-Fiskeri-Fritid, Hobro, onsdag den 18. november (Erhvervsparken 11, 9500 Hobro)
 • Sønderjylland MacNab, Sønderborg, torsdag den 19. november. (Nykobbel 7A, 6400 Sønderborg)
 • Nordjylland Hjallerup Jagtforening, Hjallerup, mandag den 23. november. (Kærsgård Engvej 15, 9320 Hjallerup)
 • Østjylland Skanderborg Jagtforening, Skanderborg, tirsdag den 24. november. (Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg)
 • Sydvestjylland Ribe Jagtforening, Ribe, onsdag den 25. november. (Skydebanevej 4, 6760 Ribe)
 • Fyn Sibiriens Specialfoder, Jagt og Fritid, Kerteminde, torsdag den 26. november. (Sibiriensvej 236, 5300 Kerteminde)
 • Lolland Sport og Hobby, Maribo, tirsdag den 1. december. (Banevænget 1, 4930 Maribo)
 • Vestsjælland Lundemøllen, Fuglebjerg, onsdag den 2. december. (Fuglebjerglundvej 7, 4250 Fuglebjerg)
 • Nordsjælland Hedehusene-Fløng Jagtforening, Hedehusene torsdag den 3. december. (Hovedgaden 610 C, 2640 Hedehusene)
 • Bornholm A.P. Hellisen, Åkirkeby, tirsdag den 8. december. (Rønnevej 90, 3720 Åkirkeby)
 • Djursland Danmarks Jægerforbunds hovedkontor, Mørke, uge 51. (Fabriksvej 5, 8544 Mørke) Kun indsendte trofæer. Trofæerne bedes fremsendt og kan kun undtagelsesvis indleveres ved personligt fremmøde – og i så fald kun efter forudgående aftale med Fritz Heje Hansen, tlf. 88 88 75 23.

Trofæer til opmålingerne i Hjallerup, Thisted, Holstebro, Skanderborg, Hobro, Ribe, Sønderborg, Kerteminde, Maribo, Fuglebjerg, Hedehusene og Åkirkeby indleveres ved personligt fremmøde, forudsat de er tilmeldt.

Når det atter er muligt at tilmelde sig, skal man registrere trofæet online. Hører man intet, møder man op på det ønskede tidspunkt. Gebyr for opmålingen er kr. 100,- pr. trofæ for medlemmer og kr. 200,- pr. trofæ for ikke-medlemmer, som indbetales i forbindelse med tilmeldingen.

Ønsker man at komme med trofæer uden forhåndstilmelding, kan dette kun ske efter nærmere aftale og i begrænset omfang, såfremt der er plads. Dette kan man forhøre sig om på opmålingsdagene fra kl. 13 – 21 ved at kontakte Jægerforbundets trofætelefon på 40 56 42 00. Henvendelse udenfor dette tidsrum skal ske på 88 88 75 00.

Alle nyere europæiske trofæer opmåles – men sav ikke i dem!

Alle trofæer, der er nedlagt i Europa, og som har været nedlagt mindst 3 måneder før opmålingstidspunktet kan opmåles. Der foretages ikke forhåndsopmåling af trofæer som ikke overholder 3 måneders grænsen. Det skal endvidere bemærkes, at trofæer af de arter, hvor vægten indgår i opmålingen, ikke må være skuldermonteret og ej heller pålimet pladen, eller med pålimede fremmedlegemer i kraniet. Det samme gælder for tænder.

Da der er indført nye regler for afsavning af trofæer vil vi stærkt anbefale at man kommer med trofæet med helt kranie uden underkæbe, da fradraget  for råbuk så vil være de obligatoriske 90 gram. Er trofæet afsavet, vil der som minimum blive trukket 65 gram, med mindre afsavningen er som illustreret her under.