Støt op om Jægere mod Cancer

Fredag, 23. jan 2015

Kræftsyg og med en nedslående besked fra Onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, har Glenn Mosbæk Hegaard taget et beundringsværdigt initiativ, som han kalder Jægere mod Cancer. Indsamlingen støtter op om Kræftens Bekæmpelse og er allerede nået over 10.000 kroner.

Den 16. januar 2015 var Glenn Mosbæk Hegaard til samtale med lægerne på Aarhus Universitetshospital. Emnet var hans fremskredne kræftsygdom, og lægernes besked var nedslående: På grund af hans cancers udbredelse betegnede de ham nu som terminal patient.

Den nordjyske jæger tog hjem til Sindal med hans kone, Mai Mosbæk Hegaard, og med hovedet fuld af tanker. Dagen efter satte han gang i indsamlingen Jægere mod Cancer.

Overvældende støtte

Indsamlingen, der støtter Kræftens Bekæmpelse, har netop rundet 10.000 kroner, og støtten har overvældet initiativtageren:

- Jeg synes, det er helt vildt med den fantastiske opbakning. Det betyder alt for mig. Selvfølgelig kan sådan noget blive til en shitstorm med modsat fortegn, men det er alligevel gået over min forventning. Jeg havde håbet på at kunne nå 10.000 kroner, og at vi allerede nu er nået dertil er fantastisk, siger Glenn Mosbæk Hegaard. Idéen om at støtte Kræftens Bekæmpelse har ulmet i hans tanker i et stykke tid, men da beskeden kom, om at lægerne betegnede ham som terminal patient, var der ikke langt til handling hos nordjyden.

Selv har han gjort meget brug af foreningens hjemmeside, og det vil han gerne betale tilbage for:

- Kræftens Bekæmpelse gør et stort stykke arbejde med forskning, og på deres hjemmeside er der meget information og støtte at hente for patienter. Det har jeg selv benyttet, og det var naturligt at starte en indsamling til støtte for dem, fortæller Glenn Mosbæk Hegaard.

Har du lyst til at bidrage til den gode sag, kan du gøre det på flere måder:

  • Via BetterNow på https://www.betternow.org/dk/jaegere-mod-cancer
  • Via Nordjyske Bank, der har stillet en konto til rådighed: Reg.nr.: 7370, Kontonr.: 1193614
  • Via MobilePay og Swipp: 5230 5062

Indsamlingen kulminerer med en stand til Outdoor 2015 messen i Aalborg Kongres og Kultur Center. Her kan du møde Glenn Mosbæk Hegaard og hans kone, Mia Mosbæk Hegaard, som har ønsket at drive initiativet videre i de kommende år. Du kan også følge indsamlingen via Facebook-gruppen Jægere mod cancer.

Kenneth Sletten Christensen