Ny spydspids i Bruxelles

Onsdag, 19. aug 2015

Nordisk Jægersamvirke (NJS) har pr. d. 1. oktober 2015 ansat Wieke Huizing Edinger, 40, som organisationens nye jagtlobbyist.

Wieke er hollandsk statsborger og uddannet som advokat fra Amsterdams Universitet. Herudover har hun lige indleveret sin PhD-afhandling inden for fødevarelovgivning til godkendelse på Købehavns Universitet. Gennem karrieren har Wieke blandt andet arbejdet som advokat i Holland, projektkoordinator i Mozambique, som sektionsleder i Fødevarestyrelsen og som juridisk rådgiver I Landbrug & Fødevarer, København.

- Som repræsentant for en af medlemsorganisationerne glæder jeg mig særdeles meget til at få denne fremskudte post i Bruxelles, siger Michael Stevns, direktør for Danmarks Jægerforbund, og fortsætter:

- Alt hvad vi kan forhindre af lovgivningsmæssige ulykker i Bruxelles, skal vi ikke døje med at få lavet om efterfølgende i Danmark. Vores egen fuldtidslobbyist vil derfor være en styrkelse af hele vores politiske arbejde for jagtens sag i Danmark.

Wieke vil få kontor hos FACE (den europæiske sammenslutning af organisationer inden for jagt og vildtforvaltning) i centrum af Bruxelles, hvor fra hun vil hjælpe med at fremføre de nordiske jægeres synspunkter over for EU-kommissionen og EU-Parlamentet, samt være medlemsorganisationerne i NJS's øjne og ører og informationskanal.

Wieke er endnu ikke jæger, men har en solid interesse for naturen. Hun er mor til tre, bor i dag i Bruxelles og er gift med en dansk diplomat.

Yderligere information:

Lauri Kontro, Præsident, Nordisk Jægersamvirke
Email: Lauri.Kontro@mt1.fi
Phone: +35 84004 06933

Michael Stevns, Direktør, Danmarks Jægerforbund
Email: mis@jaegerne.dk
Phone: +45 40605400

Nordisk Jægersamvirke blev dannet I 1947 og repræsenterer omkring 600.000 jæger og skytter in Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark. Organisationens mål er at fremme og udvikle den nordiske jagttradition, samt at arbejde for, at den nordiske jagttradition og -etik bliver en bæredygtig model i europæisk jagt- og vildtforvaltning.

Se mere her: www.nordichunters.org

Læs mere om FACE her: www.face.eu.