Forbedret kortmateriale fra Naturstyrelsen til strandjægerne

Mandag, 31. aug 2015

Naturstyrelsen har opdateret den del af deres kortmateriale, der viser de bekendtgørelsesfredninger og vildtreservater, som ligger i de danske vådområder. Det er godt nyt for de jægere, der har klargjort prammen til en tur på vandet fra i morgen.

Alle jægere med fast bopæl i Danmark kan fra 1. september tage en tur på vandet efter det jagtbare fuglevildt, der findes her. Men man skal være opmærksom på de fredninger, reservater og jagtfrie zoner ved byer og sommerhusområder, der findes langs de danske kyster.

Venter du til 1. oktober for at tage på motorbådsjagt, skal du også være opmærksom på de områder, hvor det ikke er tilladt.

Man kan orientere sig på Naturstyrelsens kort, som findes her, men som ikke altid har været lige opdateret. Det har de, blandt andet efter gentagne henvendelser fra Danmarks Jægerforbund, rådet bod på, og derfor er der god grund til at slå et smut ind om siden, inden man drager ud på vandet.

Kortet indeholder som udgangspunkt mange forskellige data, men Naturstyrelsen har lavet en introduktion til, hvordan man bruger de værktøjer, som kortet tilbyder. Den kan du finde her.

Knæk og bræk!