Digital post fra Naturstyrelsen

Torsdag, 15. jan 2015

Nu nærmer tiden sig atter, hvor jagttegnsindehavere får post fra Naturstyrelsen. Denne gang skal du være opmærksom på, at posten lander i din digitale postkasse, og at der er krav om, at du indberetter dit udbytte, før du kan få udstedt dit jagttegn.

De nye regler om den digitale post er trådt i kraft. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at du modtager den fremtidige post fra Naturstyrelsen i din digitale postkasse. Det gælder også den årlige vildtinformation, du plejer at modtage omkring marts. I løbet af januar vil der lande en bekræftelsesmail i din digital postkasse.

Husk indberetningen

En anden ny regel omhandler indberetningen af dit jagtudbytte, som også er digitaliseret, og som nu er et krav for udstedelsen af jagttegnet. Det betyder, at du skal indberette dit udbytte og betale for jagttegnet, inden det udstedes.

Det skal du have gjort, så jagttegnet er gyldigt fra 1. april, hvis du har en riffel. Ellers vil din våbentilladelse også være ugyldig, og så risikerer du et besøg fra politiet.

Er du fritaget fra reglerne om digital post, modtager du brevet om gentegning af jagttegn og indberetning af vildtudbytte i din fysiske postkasse i starten af marts.

Uanset hvilken kategori du hører til, skal du være opmærksom på kravet om indberetning af vildtudbytte. Kravet bortfalder hvis, du ikke har indløst jagttegn i det forgangne år. Du kan indberette dit jagtudbytte og forny dit jagttegn på www.jagttegn.dk.

-KSC