Bukketopti 2017

Her har du mulighed for at læse om de 10 største bukke fra 2017, som Danmarks Jægerforbund har opmålt. Denne artikel bringer dig overblikket samt opmålingsskemaerne, men følger du linket herunder, har du mulighed for at dykke dybere ned i årets bukketopti, og du har naturligvis også mulighed for at læse den fulde artikel i Jæger.

Tekst: Christian Lang Jensen

Seks guldbukke og fire sølvbukke er resultatet af den forgange jagtsæson. Det er en tydelig fremgang i forhold til den forrige bukketopti, som kun bød på to guldbukke og otte sølvbukke. Gennemsnittet lyder derfor på 134,58 point i år, hvilket må siges at være bedre end snittet på 127,12 point fra sidste år.

Derudover skal det fremhæves, at den største buk på årets liste er den 11. største buk, som Danmarks Jægerforbund har opmålt siden bukketoptiens start i 1973. Faktisk er hele tre bukke på årets liste større end den største buk på sidste års liste, og seks bukke er større end nummer to på sidste års bukketopti, hvilket vidner om en markant fremgang. Måske kommer næste års liste til at byde på lutter guldbukke, hvis den positive udvikling fortsætter.  

Balancen er genoprettet

Klik på billedet herover, hvis du vil læse den udvidede version af årets bukketopti indeholdende jægernes spændende fortællinger, flere billeder af bukkene og lidt videomateriale.

Ydermere er det positivt at se, at årets bukketopti har en forholdsvis god geografisk spredning, da tre bukke er skudt i Nordjylland, to er skudt i Midtjylland og to er skudt på Nordsjælland. Midtsjælland, Samsø og Bornholm byder desuden ind med en enkelt buk hver, og sidstnævnte tegner sig sågar for buk nummer 11, 12 og 13, som altså havner lige uden for årets liste.

Herunder kan du se de udvalgte trofæbilleder af de 10 bukke, og klikker du på billederne, får du mulighed for at nærstudere opmålingsskemaerne for de enkelte bukke, som alle er opmålt efter den gældende CIC-standard. Her gælder det, at bronze kræver 105 point, sølv kræver 115 point og guld kræver 130 point.

Sidst men ikke mindst kan du høre beretningerne om, hvordan det lykkedes at nedlægge den største og den mindste buk på årets bukketopti ved at afspille de to klip længere nede i artiklen.

Knæk og bræk.