Må man efterlade riffel eller haglvåben i en bil på vej til og fra jagt?

Er det ok at efterlade sit våben i bilen, hvis man fx stopper ind i supermarkedet på vej hjem fra jagt? Det kan du få svar på her.

Jf. våbenbekendtgørelsens § 25 gælder det, at man fra dagen før til dagen efter formålet er opfyldt, kan foretage midlertidig opbevaring, så længe det er i forbindelse med jagt, skydekonkurrence eller andet anerkendelsesværdigt formål.

Midlertidig opbevaring af skydevåben må kun finde sted fra dagen før til dagen efter formålet er opfyldt.

Skydevåben skal være:

  1. Under konstant tilsyn eller
  2. skal opbevares forsvarligt i et sikkert, aflåst gemme eller
  3. fastlåst til mur eller lignende og på et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende.

Ammunition til skydevåben skal opbevares for sig i et aflåst gemme.

Så svaret på spørgsmål om, hvorvidt du må efterlade våbenet i bilen er, ”Ja, det må du godt, såfremt våbnet er i foderal, at man ikke kan se, at der er våben i bilen og så videre. Kort sagt, at det opbevares forsvarligt i et sikkert, aflåst gemme”.

Skal jeg investere i et våbenskab til bilen?

Da et effektivt indbygget våbenskab næsten aldrig vil være synligt udefra, vil det helt sikkert gøre opbevaringen mere forsvarlig – dermed ikke sagt at man SKAL investere i et våbenskab til bilen, men det vil som regel gøre det bedre.

OBS: Det er næsten umuligt at give én beskrivelse af, hvordan du skal gøre for at være 100% sikker, da det vil afhænge af rigtig mange faktorer som f.eks.: hvilket område sker det i, hvilken type køretøj er der tale om, hvad er den præcise situation, hvor lang tid drejer det sig om og så videre.

Tag dette som en tommelfingerregel, og hvis du er det mindste i tvivl, så tag våbnet med dig eller lad det være under konstant opsyn.

Foto: Troels Romby Larsen