På jagt efter zig-zaggerne!

Palle Jensen er vild med jagten på bekkasiner. I flere år har den østjyske jæger praktiseret jagten på den lille og lynhurtige vadefugl på Værneengene ved Ringkøbing Fjord.

Sidst på efteråret eller den tidlige vinter kan der enten være blevet FOR meget vand, eller det hele er lukket til i frost og is. Derfor gælder det om at nyde jagtlivets glæder mens man kan!

Fantastisk hund

Ingen jagt uden hund - og slet ikke ved bekkasinjagt i siv og sjapvand. Palle har sin egen ”hjemmeavlede” kleiner münsterländer, tæven Wilma, der blot 14 måneder gammel allerede har afsløret fantastiske egenskaber, lyder det stolt fra Palle.

Han har præget hunden helt fra fødslen på sin egen lugt, samt naturligvis på bekkasiner og på snepper, som er den anden af Palles store jagtlige svagheder.

Åbenbart har taktikken båret frugt, for i løbet af de næste timer demonstrerer Wilma en næse af karakter. Ikke alene tager hun stand her og der, men samtlige nedlagte bekkasiner bringes sikkert til hendes fører. Indtil i dag havde hun apporteret 94bekkasiner!

Chance til duble

- Herovre plejer altid at sidde et par stykker, lyder det fra Palle, der kender de mange hundrede hektar på Værnet som sine egne jagtbukselommer. Han har for længst fundet ud af, hvor de små og rappe fugle ynder at sidde.

Pludselig ”tjik-tjikker” en bekkasin på vingerne. Palle, som er på vej frem, kaster geværet til skulderen og skyder. Forbi! Andet skud træffer.

Imens er nok en bekkasin lettet på kortere hold end den første. Med tomt gevær kan Palle blot se den forsvinde. Han kommanderer Wilma apport, og unghunden vender hurtigt tilbage med den nedlagte bekkasin.

Sådan fortsætter det hen over den milde efterårsdag, til bekkasinnummer 99 er apporteret.


Nr. 100 letter

Vi er kommet ret langt ind mod Bork, da den potentielle nummer 100 går på vingerne. Palle har været ret tavs de sidste minutter, som om han vil være sikker på at have den rette koncentration.

Hans smil når fra øre til øre, da skuddet viser sig at være velplaceret. Wilma kommer tilbage og glider lydig og veltrænet på plads ved hans venstre ben.

Sådan fortsætter det i et par timer endnu. Da Wilma og Palle slutter, fordi de skal videre på aftentræk i Skjern Enge, har duoen i løbet af jagtdagen samlet i alt 12 bekkasiner til fryseren, og Palle er nu på 104 fugle i denne sæson.

To gange tidligere har Palle prøvet at passere de magiske 100bekkasiner på én sæson med 137 som det højeste antal.