Tærte med ramsløg og røget dyrekølle

EN DEJLIG OG lækker ret som frokost eller forret.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 1 pakke tærtedej (det er hurtigt og nemt) 3 æg 3 dl mælk Røget dyrekølle i tynde skiver
1 stor håndfuld ramsløg 1 pose mozzarellaost Salt og peber Lidt paprika

Fremgangsmåde:

  1. Fordel tærtedejen i en smurt tærteform.
  2. Skær ramsløgene i tynde skiver, både blade og stilk.
  3. Skær det røgede kød i tynde strimler.
  4. Pisk æg og mælk sammen. Krydr med lidt salt og peber.
  5. Hæld det røgede kød i æggeblandingen.
  6. Fordel mozzarellaosten og ramsløgene nederst på tærtebunden.
  7. Hæld blandingen af æg og dyrekølle over.
  8. Drys med lidt paprika.
  9. Bag tærten ca. 30 minutter ved 180 grader. Tjek, at æggemassen er helt stivnet, og at kernetemperaturen er på 75 grader.

Serveres med en lækker salat.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken

RAMSLØG ER EN lækker lille sag, som oftest bliver overset, når vi går ture i skoven. Smagen minder lidt om purløg med et twist af hvidløg, men mildere i smagen end hvidløg.

Den vokser typisk i skovområder, hvor der er en god blanding af sol og skygge. Sæsonen for ramsløg er bedst fra slutningen af marts til begyndelsen af juli, men ofte er sæsonen længere, afhængigt af hvor fugtig sommeren er. Kig på bladene – så længe de er grønne, kan de anvendes. De friske skud er altid de bedste.

Ramsløgenes blade kan forveksles med liljekonvallernes, som er giftige. Vær derfor meget opmærksom på, at det er ramsløg, der plukkes. Er man førstegangsplukker, bør man plukke ramsløg mens de blomstrer, da ramsløgenes blomster ikke ligner liljekonvallernes. Ramsløgene er ligeledes let genkendelige på deres duft. Specielt når skovbunden er lidt fugtig fornemmer man den hvidløgsagtige duft, der sladrer om, at der er ramsløg i nærheden. Ramsløgene blomstrer i maj med små hvide blomster, som også kan spises og er meget dekorative som pynt, når man anretter.