"Slow cooking" i grillen - bov af forårsbuk

“Slow cooking” betyder, som ordet fortæller, langsom tilberedning ved ikke for høj varme. Kan man styre temperaturen i sin grill, kan man sagtens “slow cooke” deri. Kan man ikke styre temperaturen i sin grill, bør man derimod tilberede retten i ovnen, hvor man her bruger samme temperatur og stegetid som ved førnævnte. Begge tilberedningsmetoder giver et godt resultat.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 1 rådyrbov uden skank 100 g champignoner 100 g spæde spinatblade 50 g bacon i tern 4-6 skiver bacon 150 g flødeost, naturel
1 stort løg 1 dåse hakkede og flåede tomater Lidt olie og smør Lidt revet muskatnød Salt og peber Kødsnor

Den cremede fyld placeres hen over midten af den udbenede bov, inden den rulles og snøres.

Fremgangsmåde:

Fyldet:

 1. Skyl de spæde spinatblade. Lad dem dryppe af i en si.
 2. Rens champignonerne, og skær dem i tynde halve skiver. Varm en stegepande op med lidt olie, og svits svampene, til de får farve, og alt vandet er kogt/stegt ud af dem. Krydr dem undervejs med salt. Hæld dem til afdrypning i en sigte.
 3. Svits spinat i smør på samme pande, og krydr med salt, peber og revet muskatnød. Hæld spinaten til afdrypning sammen med svampene.
 4. Steg baconternene sprøde, og lad dem ligeledes dryppe af sammen med de andre ingredienser.
 5. Når hele herligheden har stået nogle minutter og dryppet af for væde, røres det med flødeosten og stilles på køl, til det får en fast smøragtig konsistens.

Klargøring af bov:

 1. Skær/sav skanken væk fra boven. Skanken kan fint bruges ved en anden lejlighed.
 2. Udben boven fra indersiden, dvs. alle ben fjernes i boven, så den danner en stor flade.
 3. Læg den med indersiden opad. Placer fyldet hen over midten. Rul den grundigt sammen, og rul stegen i baconskiver. Snør den efterfølgende med kødsnor, så den holder sammen.
 4. På en stegepande brunes boven på alle sider i lidt olie, til den har en pæn gylden farve. Læg den over i et ildfast fad.
 5. Pil løget, snit det groft, og svits det på panden. Tilsæt en dåse flåede tomater og ½ liter vand. Lad det koge op, og hæld det ved bovstegen i det ildfaste fad.
 6. Lad grillen få en temperatur på 170 grader. Stil det ildfaste fad i grillen, så det får indirekte varme. Dvs. ikke direkte over varmen.
 7. Grill/steg boven ved 170 grader i to timer. Vend den et par gange, og dæk stegen med stanniol, hvis den bliver for mørk i farven. Smag stegeskyen til med salt og peber.

Servering:

Inden bovstegen skæres ud, skal den stå at trække i 10 minutter. Husk at pille snoren af, inden kødet skæres ud. Trækketiden er vigtig for at undgå, at den sammenrullede steg åbner sig mere end højest nødvendigt, når den skæres i skiver. Server retten med stegeskyen, nye kartofler og årstidens friske grønsager.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken