Letstegt råvildtcarpaccio med ristede hasselnødder, brombær og syrlig creme

CARPACCIO ER EGENTLIG en ret, hvor der serveres råt kød i tynde skiver. I denne opskrift bliver kødet dog stegt ganske let, da min erfaring er, at de fleste jægere foretrækker stegt kød frem for råt kød. Men kødet kan sagtens serveres originalt ”råt”, hvis man ønsker det, undlad da blot tilberedningen.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 300-400 filet, inderlår eller klump af råvildt Lidt olie til stegning Salt og hvidløgspeber Hasselnødder Olivenolie Ruccola eller babysalat Friske brombær
----------------- Syrlig creme: ½ dl mayonnaise ½ dl creme fraiche 18 % 1 spsk. hakkede kapers Lidt citronsaft Salt og peber

Fremgangsmåde:

Letstegt carpaccio:

  1. Olien varmes op på en stegepande, og kødet brunes ved høj temperatur i et-to minutter på hver side. Det krydres med salt og hvidløgspeber
  2. Læg kødet i fryseren, og frys det, til det er skalfrossen, altså til skallen er hård. Det er derved nemmere at skære i tynde skiver med en kniv.

Ristede hasselnødder:

  1. Ved at riste nødder fremhæver man smagen i dem, derfor er det en god ide til denne ret. Det gøres ved at riste dem i ovnen på et stykke bagepapir i ca. 10-15 minutter ved 175 grader.
  2. De tages derefter ud, og den brune hinde nulres af i et stykke køkkenrulle. Nødderne kan hakkes, halveres eller serveres hele.

Syrlig creme:

  1. Mayonnaise og creme fraiche røres sammen med finthakkede kapers og smages til med rigelig citronsaft, salt og peber.

Servering:

Kødet skæres i meget tynde skiver og anrettes på tallerken. Kødet dryppes med lidt olivenolie og pyntes med friske brombær, ristede hasselnødder og den syrlige creme. Her er
retten ligeledes pyntet med lidt frisk rosmarin.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken