Hot vintersuppe

Antal personer: 4 prs.
400 g vildtkød – bov, bryst eller halskød 100 g bacon i tern Olivenolie 3 løg 1/2 knoldselleri 2 gulerødder 4 fed hvidløg
8 mellemstore kartofler 2 røde peberfrugter 2 dåser flåede tomater 1 1/2 l grønsagsbouillon 2-3 spsk. paprika Chili efter smag og behag Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær kødet i mellemstore tern. Man kan stort set bruge alle udskæringer, men de mere beskedne er glimrende i denne sammenhæng, da suppen skal koge, til alt er mørt.
  2. Skræl løg, gulerødder og selleri, og skær dem i små tern. Peberfrugterne befries for kerner og skæres i ganske tynde strimler. Kartoflerne skrælles og skæres i mellemstore tern.
  3. Steg bacon i suppegryden, til det er gyldent, og tag det op. I fedtet svitses løgene og hvidløgene let, til de er klare. Tag løgene op og sæt dem til side.
  4. Kødet pudres med paprika, og brunes i gryden i olivenolien under konstant omrøring. Pas på, for paprika brænder nemt på.
  5. Tilsæt gulerødder og selleri, og lad det stege med et øjeblik. Kom løg, hvidløg og ristet bacon tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater og bouillon, og lad suppen koge i en times tid, eller til kødet er mørt.
  6. Kom kartofler og peberstrimler i suppen, og lad den koge stille, til alt er mørt.


Servering:

Smag til med salt og peber og måske en anelse rørsukker, og server suppen rygende varm, eventuelt med en klat cremefraiche og godt brød til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken