Hjortekøllesteg i Dry Rub

At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.

Antal personer: 4 prs.
1 steg/roastbeef af inderlår eller klump, ca. 1,0-1,2 kg Sweet hot chilisauce 1 portion Dry Rub: 100 g sukker
1 tskf. hvidløgspeber fra Santa Maria 3 tskf. allroundkrydderi fra Santa Maria 1/2 tskf. fint salt

Fremgangsmåde:


Klargøring af roastbeef:

Roastbeefen af inderlår eller klump afpareres for sener og stilles til side.

Dry Rub:

Alle ingredienser blandes grundigt i en skål.

Marinering:

  1. Bunden af en foliebakke dækkes med et tyndt lag Dry Rub.
  2. Roastbeefen pensles med sweet hot chilisauce og dækkes på alle sider ved at rulle den frem og tilbage i foliebakken. Herefter dækkes den til og trækker i køleskabet i minimum 2 timer, gerne længere.


Tilberedning:

  1. Roastbeefen brunes på alle fire sider over direkte varme på en velsmurt rist, 2-3 minutter pr. side.Når stegen vendes, pensles den med den resterende blanding af Dry Rub samt væden i foliebakken fra marineringen.
  2. Roastbeefen flyttes til indirekte varme, hvor den griller færdig i 15-20 minutter, alt efter hvor rød den skal være. Lad stegen trække i ca. 10-15 minutter.

Servering:

Roastbeefen skæres i passende tynde skiver. Kødet serveres med en salat eller årstidens friske grønsager. Hertil gerne nye eller stegte kartofler.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken