Grillede retter af hakket vildtkød - Vildtfarserede kartofler

Vildtfarserede kartofler er et både godt, billigt og mættende måltid og nemt at lave, da det kan forberedes i god tid. En ret, der kan serveres både sommer og vinter, da mange i dag griller hele året rundt. Kartoflerne kan dog også tilberedes i ovnen.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 4-8 bagekartofler 400 g hakket vildtkød 100 g bacon i tern 1 lille løg
1 dl fløde ½ dl tomatpuré Lidt olie og smør Salt og peber 200 g revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Vask kartoflerne grundigt, og pak dem ind i stanniol. Bag dem herefter ca. 1 time og 15 minutter ved 200 grader.
  2. Pil, og hak løget.
  3. Brun det hakkede kød, baconen og løget af på en stegepande i varm olie, og krydr med salt og peber.
  4. Kom tomatpuréen og fløden ved, og lad det simre let.
  5. Når kartoflerne er bagte, tages de ud af stanniolen, og der skæres et låg af kartoflerne.
  6. Udhul kartoflerne med en ske, og del indholdet i mindre stykker. Bland det med farsen, og tilsæt et par spiseskefulde smør. Smag det eventuelt til med yderligere salt og peber.
  7. Kom fyldet i kartoflerne.
  8. Drys herefter revet ost ovenpå.
  9. Stil de fyldte kartofler på grillen, og grill dem ved indirekte varme under låg i 15-20 minutter, til de er helt varme, og osten er smeltet.

Servering:

Kartoflerne serveres rygende varme med en lækker salat og grillede majs. Server koldt hvidløgssmør til retten.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken